Hoppa till huvudinnehåll

Mikael Källman lämnar tränarposten i BK-46: ”Säsongen var en besvikelse såväl för mig som föreningen”

Mikael Källman.
Mikael Källman. Bild: Kalle Parkkinen / Handbollsförbundet Mikael Källman

BK-46 får söka efter en ny chefstränare. Efter kvartsfinalssortin meddelar Mikael Källman att han nu gjort sitt som tränare för Karislaget. Resultaten och framtidsutsikterna är orsakerna bakom beslutet, berättar Källman.

I ett pressmeddelande från BK-46 säger Källman att resultatet var en stor besvikelse.

– Såväl för mig som föreningen. Enligt min bedömning räckte materialet helt enkelt inte till för en bättre placering, säger Källman.

BK-46 åkte ut i kvartsfinalen mot HIFK i fem matcher. Karislaget tvingades där klara sig utan sina två viktigaste spelare Andreas Rönnberg och Oscar Kihlstedt.

Men enligt Källman ser inte framtiden heller ljusare ut.

– I och med att BK inte framöver heller har resurser att satsa på en tillräcklig bred trupp har jag efter att ha tänkt igenom situationen kommit fram till att det enda rätta är att stiga åt sidan, säger Källman.

Satsar på lokala förmågor nästa säsong

Föreningens ordförande Björn Siggberg konstaterar i sin tur att den gångna säsongens resultat var ett steg bakåt och att man nästa säsong kommer att satsa på ”lokala förmågor”.

– Det tror jag att intresserar både publik och sponsorer, säger Siggberg.

Det är sedan tidigare klart att lokalprofilen Jac Karlsson återvänder till BK-46 nästa säsong.

BK-46 meddelar samtidigt att det är Andreas Rönnberg och Timo Oksanen som tar över tränaransvaret efter Källman. I och med att Rönnberg kommer att spela åtminstone nästa säsong är det Oksanen som agerar tränare på bänken.

Då Yle Sporten når ordförande Siggberg senare på kvällen vill han precisera att det inte handlade om några större meningsskiljaktigheter kring resurserna i föreningen.

– Det är fråga om nyansskillnader. Faktum är ju ändå att det bara finns ett lag i Finland, Cocks, som har sådana resurser som gör dem i praktiken osårbara. Vår juniorverksamhet är ändå på topp och den vill vi satsa på nu, säger han.

Källman säger själv för Yle Sporten att han inte har något att tillägga om beslutet – och att framtiden i allra högsta grad är oviss.

– Jag har inga planer. Det kan vara att jag blir handbollspensionär nu, berättar Källman.

Artikeln uppdaterad med Björn Siggbergs kommentarer klockan 21.28.