Hoppa till huvudinnehåll

Planerna på ett nytt affärscentrum i Pargas avancerar - hoppas ge bättre utbud och fler arbetsplatser

Sundet i Pargas med en stor gräsplan på andra sidan
Utbyggnaden av affärscentret skulle också omfatta en ny småbåtshamn. Sundet i Pargas med en stor gräsplan på andra sidan Bild: Yle/Nina Bergman Pargas,S-market,turun seudun osuuskauppa

Projektet med planeringen av nya affärslokaler till Vapparvägen i Pargas ser äntligen ut att avancera. Ärendet presenterades på stadsstyrelsemötet på måndag kväll.

- Planeringen har pågått i flera år, men nu ser det ut att gå vidare. Många Pargasbor har längtat efter större konkurrens inom matvaruhandeln och det ser nu ut att kunna förverkligas, berättar stadsstyrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

Ett intentionsavtal har slutits mellan staden och TOK. Staden har också slutit ett avtal med investeringsbolaget TKU-Rakennus.

Pargas får sin Lidl-affär?

Planerna innebär att S-markets affärslokal vid Vapparvägen byggs ut. Lokalen skulle dessutom ha rum för en Lidl-affär. Dessutom planeras en båthamn och en strandpark i närheten. Det ska också byggas en ny infart från Skärgårdsvägen.

- Det här är riktigt bra för staden. Det kommer att ge nya arbetsplatser till Pargas redan i byggskedet, men också nya arbetsplatser då affärerna inleder verksamheten, förklarar Mikael Holmberg.