Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine vill fortsätta karriären i Winnipeg – minns den magiska femmålskvällen med värme

Patrik Laine.
Patrik Laine. Patrik Laine. Bild: Tomi Natri/All Over Press NHL,Patrik Laine,ishockey

Patrik Laine har återvänt till Tammerfors för att ladda batterierna till nästa NHL-säsong. Hans nuvarande kontrakt med Winnipeg går ut i sommar men han är inställd på att återvända till staden som brukar kallas ”porten till väst”.

Patrik Laines säsong tog slut för en dryg vecka sedan då Winnipeg Jets förlorade den sjätte matchen mot St. Louis Blues. I samband med uttåget ur Stanley Cup-slutspelet klarnade det också att Patrik Laine inte tänker förlänga säsongen med spel i VM.

Laine har varit småskadad under säsongen och ville påbörja rehabiliteringen direkt. Nu är han hemma i Tammerfors där han inte ägnar några tankar åt ishockey.

– Det är roligt att vara hemma och få njuta av våren och värmen, träffa kompisar och bara vara. Nu är det inte bråttom till isträning, till gymmet eller till någon löprunda. Jag njuter av att inte ha bråttom till något, säger han i en intervju för Iltalehti.

Patrik Laine, Winnipeg Jets
Patrik Laine. Patrik Laine, Winnipeg Jets Bild: Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Patrik Laine

Winnipeg känns som hemma

Laines rookiekontrakt med Winnipeg går ut i sommar. Han förväntas få ett fett kontrakt som sträcker sig över många säsonger. Och det är i Winnipeg som han vill fortsätta sin karriär.

– Jag har agenter och rådgivare som jobbar med det och får konstant uppdateringar, de frågar om min åsikt och naturligtvis om jag accepterar avtalet. Sommarlovet kan också bli långt, vi får se när kallelsen till NHL slutligen kommer.

– Jag skulle gärna stanna i Winnipeg, det känns som hemma och jag trivs väldigt bra, säger han.

Patrik Laine firar sitt 1–0-mål.
Laine gjorde 30 mål i grundserien. Patrik Laine firar sitt 1–0-mål. Bild: AFP / Lehtikuva / Jason Halstead Patrik Laine

Glömmer aldrig matchen mot St. Louis

Laines tredje säsong i NHL innehöll höga toppar och djupa dalar – bland annat långa perioder av måltorka men också en fantastisk novembermånad där han gjorde arton mål på tolv matcher.

Under säsongen gjorde han också sitt 100:e mål och landade till slut på 30 fullträffar i grundserien. Pricken över i:et blev mötet med St. Louis den 24:e november då Laine gjorde fem mål i en och samma match.

– Det var nog helt otroligt. Först efteråt fattade jag att jag hade gjort fem mål. Det är något som jag aldrig kommer att glömma, säger han.

Läs mera:

Patrik Laine på isen under ett spelavbrott.

Väntat besked från Winnipeg – inget VM för Patrik Laine

Winnipeg Jets-forwarden Patrik Laines defintiva besked kom på måndagen: 21-åringen kommer inte att spela ishockey-VM för Finland i maj.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport