Hoppa till huvudinnehåll

VPS fortsättningsvis utan seger – tappade ledningen efter Josue Currais drömmål

Josue Currais firar ett mål
Josue Currais nätade mot VPS. Josue Currais firar ett mål Bild: All Over Press fotboll,FC Lahti,Josu

Tio minuter före full tid klev Josue Prieto Currais fram för FC Lahti och såg till att laget fick med sig ett poäng på hemmaplan mot VPS. Spanjorens läckra kvitteringsmål kom efter ett skott från ungefär 30 meter.

Förra säsongen slutade samtliga tre matcher mellan VPS och FC Lahti oavgjort. I säsongens första möte upprepade sig historien. Matchen slutade 1–1 och för VPS var det här fjärde krysset på fem matcher den här säsongen.

– Så här har det sett ut i tre matcher i rad. Vi leder men så kvitterar motståndarna med ett snyggt mål. Det är en besvikelse men vi tror på det vi gör och det kommer att vända, säger Timi Lahti till Ruutu+ efter matchen.

VPS radade upp två vassa chanser i början av matchen men sedan mattades laget av och FC Lahti tog över kommandot. Strax innan paus gick dock gästerna upp i ledning. Samu Alanko gjorde en stark löpning på kanten och spelade in bollen i straffområdet till Steven Morrissey som dunkade in 1–0.

– Det var ett väl uppbyggt anfall, en bra passning och Steven fick ett skottläge och bollen gick i mål. Vi var inte tillräckligt bra i första och det finns mycket att förbättra, sade Jerry Voutilainen i sin pausintervju.

Steven Morrissey
Steven Morrissey gav VPS ledningen. Steven Morrissey Bild: Samppa Toivonen/All Over Press fotboll,Vaasan Palloseura,Steven Morrissey

Drömmål av ”Josu”

Målet gav VPS lite extra etändvätska och tidigt i den andra halvleken fick Alanko två lysande lägen att göra 2–0.

Först efter en passning in i straffområdet och sedan på en kontring där bollen först gick i stolpen och sedan dansade på mållinjen innan den rensades undan.

Dyrbara missar för VPS skulle det visa sig. FC Lahti kom än en gång tillbaka in i matchen och då tio minuter återstod kvitterade hemmalaget efter ett drömmål av Josue Prieto Currais.

”Josu” drog till med vänsterfoten från 30 meter och bollen seglade in i mål bakom Martin Kompalla.

– Under hela matchen försökte jag hitta ett läge att skjuta och i andra halvlek fick jag det och då drog jag till. Det var tur att bollen gick in. Jag tränar ofta på skott från distans, säger spanjoren efter matchen.

I dagens andra match blev det tre poäng för SJK. SJK gick upp i serieledning då laget besegrade jumbon KPV med 1–0. Matchens enda mål gjordes av Matheus Batista i den 82:a minuten.

Resultat:

FC Lahti – VPS 1–1
45 min 0–1 Steven Morrissey
80 min 1–1 Josue Prieto Currais

SJK – KPV 1–0
82 min 1–0 Matheus Batista

Läs också

Nyligen publicerat - Sport