Hoppa till huvudinnehåll

Joshua ställs inför en annorlunda utmaning i USA – den ettriga ersättaren Andy Ruiz Jr självsäker inför titelmatchen: “Han boxas som en robot”

Anthony Joshua laddar upp inför titelmatchen mot Andy Ruiz Jr.
Tungviktsmästaren Anthony Joshua laddar upp för sin första match i USA. Anthony Joshua laddar upp inför titelmatchen mot Andy Ruiz Jr. Bild: All Over Press Anthony Joshua,boxning,boxare

Boxaren Anthony Joshuas stall har hittat en ersättare till titelmatchen i New York den 1 juni. Amerikanen Andy Ruiz Jr antar utmaningen istället för Jarrell Miller som åkte fast för dopning i mars.

Joshua stod utan motståndare då Miller hade testat positivt för en förbjuden substans den 20 mars. Britten tränade vidare mot matchen i Madison Square Garden och nu har hans promotor meddelat att man hittat en ersättare.

Den 29-årige Andy Ruiz Jr är jämngammal med den obesegrade tungviktsmästaren Joshua. Ruiz har vunnit 32 av sina 33 matcher, 21 på knockout.

Mexikansk-amerikanska Ruiz gick sin senaste match den 20 april. Då besegrade han tysken Alexander Dimitrenko.

– Folk har underskattat mig hela mitt liv, men jag är varken rädd eller nervös inför det här. Det här är min chans att skriva historia, säger Ruiz enligt BBC.

“Ruiz kommer att bli en annorlunda utmaning”

Matchen mot Joshua blir amerikanens andra VM-titelmatch i karriären. År 2016 förlorade Ruiz på poäng mot dåvarande WBO-mästaren Joseph Parker.

Andy Ruiz mötte Josepth Parker i en titelmatch i december 2016.
Andy Ruiz mötte Josepth Parker i en titelmatch i december 2016. Andy Ruiz mötte Josepth Parker i en titelmatch i december 2016. Bild: All Over Press Joseph Parker,Andy Ruiz

Ruiz utstrålar självsäkerhet inför mötet mot den tio centimeter längre Joshua.

– Hans längd gör att han boxas som en robot. Jag tror inte att han har mött någon med min stil, snabbhet och rörlighet. Det kommer att bli en helt annorlunda match. Jag kommer att pressa honom, säger Ruiz.

Joshua har världsmästarbältena i WBA, WBO, IBF och IBO. Matchen mot Ruiz blir hans första i USA, och den första sedan september i fjol då han knockade Alexander Povetkin på Wembley.

– Ruiz kommer att bli en annorlunda utmaning, men en som jag välkomnar. Vi har jobbat hårt och vem som än står framför mig i Madison Square Garden kommer att bli besegrad med min stil, säger Joshua.