Hoppa till huvudinnehåll

Dansbandet Replay njuter av att underhålla publiken

Fem personer i rutiga skjortor på rad.
Replay utmanar Vegatoppen. Fem personer i rutiga skjortor på rad. Bild: Privat musik,dansband,Replay

Dansbandet Replay från Malax har under sina tio år som aktiva blivit en av de mest omtyckta grupperna i Svenskfinland. Nu är gruppen aktuell med en egenskriven låt som utmanar Vegatoppen.

- Hösten 2017 var vi senast med på Vegatoppen med låten En kyss på kinden. Det har hänt en hel del efter det, berättar Stig Marins.

- Bland annat har en jubileumsskiva har kommit ut sedan dess. Min son Kenneth har flyttat till Sverige och spelar i populära gruppen Donnez. Det var egentligen därifrån jag fick idén till låten Så kom den dagen. Lyssnar man på texten så förstår man bra vad den handlar om, berättar Marins.

Vilka är Replay?

  • Dansbandet Replay består av Tina Martin, Karl-Gustav Byskata, Stig Marins och Karl-Erik Wasberg
  • Gruppen har nyligen firat 10 år tillsammans
  • Repertoaren består av kända dansbandslåtar men även egen musik
  • Aktuell med låten Så kom den dagen

- Vi har en bra samhörighet i gruppen och vi känner alltid ett sug för att uppträda. Det är klart att det i dagens läge inte finns lika många danskvällar i Svenskfinland som förr men vi hoppas på att få spela så ofta som möjligt, berättar Marins.

- Oftast så uppträder vi i Österbotten, men på sommaren kan man höra oss bland annat i Houtskär och på en del andra ställen. Det viktiga är att alla åldrar trivs på dansgolvet då vi uppträder.

Vill du rösta på Replay och låten Så kom den dagen kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje