Hoppa till huvudinnehåll

Magisk Messi avgjorde för Barcelona – läcker frispark gav kanonläge i Champions League

Lionel Messi springer och firar ett mål
Lionel Messi gjorde två mål mot Liverpool. Lionel Messi springer och firar ett mål Bild: AFP / Lehtikuva fotboll,Lionel Messi

Lionel Messis 600:e mål i Barcelona var något alldeles extra. Messi skruvade snyggt in bollen på en frispark från 25 meter mot Liverpool och nu har Barcelona ett gyllene läge att gå till final i Champions League.

Lionel Messi var tungan på vågen då Barcelona besegrade Liverpool med 3–0 på hemmaplan i den första semifinalen i Champions League. Liverpool fick inte stopp på Barcelonas stora stjärna som gjorde två mål i matchen.

Luis Suarez öppnade målskyttet för Barcelona i den 26:e minuten och det resultatet stod sig tills en dryg kvart återstod att spela. Liverpool saknade verkligen inte chanser att kvittera men fick inte hål på Marc-André ter Stegen och när det behövdes som mest för Barcelona klev Lionel Messi fram.

Messi stötte in 2–0 efter en kontring och sju minuter senare skruvade han in en läcker frispark från 25 meter. Bollen nuddade i muren innan den sedan gick upp i krysset.

– Jag vet inte hur han gör det, men han lyckas alltid och visar vägen när vi behöver det. Avståndet var lite längre än vad han normalt brukar skjuta i från, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde på presskonferensen efter matchen.

Lionel Messi skruvar in en frispark bakom Allison.
Messi skruvade in en frispark från 25 meter. Lionel Messi skruvar in en frispark bakom Allison. Bild: Kieran McManus/BPI/REX/All Over Press fotboll,FC Barcelona,Liverpool FC,Lionel Messi

Klopp nöjd med insatsen trots förlust

Målet var Messis 600:e i Barcelonatröjan och det kom på dagen 14 år efter att han nätade för första gången i A-laget. Liverpools tränare Jürgen Klopp stämmer också in i hyllningskören efter matchen.

– Han är en världsklasspelare och går inte att stoppa, men det visste vi redan. Vilket skott, säger han.

Trots att Liverpool brände mängder med chanser i matchen är Klopp inte besviken på lagets insats.

– Jag sade åt spelarna att de gjorde en fantastisk match. Det är inget stort problem att förlora på bortaplan om man gör mål men det gjorde vi inte och då blir livet lite svårare, säger han.

Trots 3–0 för Barcelona tar Valverde inte ut något i förskott och poängterar att man bara kommit halvvägs. Returen spelas i Liverpool nästa tisdag.

– Resultatet är bra men allt är fortfarande öppet. De kan fortfarande göra livet surt för oss, säger han.

Källa: AFP

Resultat:

Barcelona – Liverpool 3–0
26 min 1–0 Luis Suarez
75 min 2–0 Lionel Messi
82 min 3–0 Lionel Messi

Läs också