Hoppa till huvudinnehåll

5 toppgrejer för lördagskvällen: Människoben i österbottnisk källa, öga mot öga med japansk gangstertorped och Lejonen tog andra seger

Shinjuku är världens hårdast trafikerade tågstation.
Shinjuku är världens hårdast trafikerade tågstation. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press tåg,Japan,Shinjuku

Här kommer lite läsning för lördagskvällen.

Människoben och rödfärgat vatten i en österbottnisk källa. Ute på en åker i byn Orisberg i Storkyro i Österbotten har man i århundraden hittat människoben i en mystisk källa. Redaktör Johanna Grönqvist går till botten med vem det är som ligger där och varför.

Lejonen tog i dag sin andra raka seger i EHT-turneringen. Allt går som på räls för ishockeylaget nu när det är mindre än en vecka kvar till VM-premiären.

En vårkväll gick han in på en bar, sköt ned två personer, slängde pistolen på golvet och gick därifrån. Förföljaren som tog upp jakten högg han ned med ett kort svärd. Redaktör Jon Thunqvist har träffat en så kallad torped för den japanska yakuzan.

Fri och naken, lugn och varm. Lotta Green reflekterar i sin kolumn Nakna människor och andra bastubadare om bastubadande och nakenhet.

Kaffe utan plast tack! Varje månad säljs 800 000 till synes harmlösa take away-koppar, uppger R-kiosken. Det som många kanske inte vet är att koppen innehåller ett lager polyetenplast. Materialet gör koppen vattentät, men kan också förstöra återvinningen.