Hoppa till huvudinnehåll

Målskyttarna Aho och Teräväinen ledde Carolina till konferensfinal – Lindell avgjorde för Dallas

Teuvo Teräväinen gjorde Carolinas andra mål i den fjärde matchen mot New York Islanders.
Teuvo Teräväinen gjorde Carolinas andra mål i den fjärde matchen mot New York Islanders. Teuvo Teräväinen gjorde Carolinas andra mål i den fjärde matchen mot New York Islanders. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Teuvo Teräväinen,Carolina Hurricanes

Carolina Hurricanes slog ut New York Islanders i fyra raka matcher i den andra omgången i Stanley Cup-slutspelet. Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen inledde Carolinas målproduktion i den fjärde drabbningen.

Islanders hade gått upp i ledning efter ett tidigt mål av Mathew Barzal, men Carolina slog snabbt tillbaka.

Matchen var mindre än fem minuter gammal när Sebastian Aho slog till i power play framspelad av Teuvo Teräväinen och Justin Faulk.

I andra perioden var det Teräväinens tur att relativt enkelt pricka in 2–1. Målet gapade tomt efter fint förarbete av Aho och Warren Foegele.

Teräväinens mål knäckte Islanders ryggrad. Greg KcKegg och Justin Williams utökade Hurricanes ledning i andra perioden. Andrej Svetjnikovs mål i tre perioden betydde redan 5–1 till Carolina som vann slutligen med 5–2.

– Det här är sannolikt ett av de bästa lagen i ligan sedan julen. De är svåra att möta. De är verkligen detaljerade. Ärligt sagt var de det bättre laget i den här serien, medger Islanders svenska målvakt Robin Lehner på nhl.com.

– Allt gick vår väg i den här serien. Motståndaren spelade helt okej men ibland går studsarna så här och ibland i motsatt riktning, konstaterar Teuvo Teräväinen för Ilta-Sanomat.

Carolina som spelar slutspel för första gången på tio år vann matchserien mot New York Islanders med 4–0 och kommer att möta antingen Boston eller Columbus i konferensfinalen. Serien mellan Bruins och Blue Jackets står 2–2 inför den femte matchen i Boston natten till söndag.

– Man känner av hockeyfebern i den här staden. Det är ju inte en ideal situation att missa slutspelet under en så lång tid, men nu tar fansen allt ut av det här. De är ett stort stöd för oss, berättar Sebastian Aho för Ilta-Sanomat.

Lindell Dallas segerskytt

Esa Lindell gjorde karriärens första slutspelsmål i NHL i den femte matchen mot St. Louis. Målet kom i ett läckert läge då den gav Dallas en 2–1 seger i matchen och en 3–2 ledning i den jämna matchserien.

Lindells backhandskott gick i mål via Bluesbacken Jay Bouwmeester i början av den andra perioden.

Jaden Schwartz reducerade till 1–2 i mitten av den tredje perioden men närmare än så kom St. Louis inte.

Dallas har möjlighet att avgöra matchserien på hemmaplan på söndag klockan 22 finsk tid.

Resultat

Carolina - NY Islanders 5–2
CAR: Teräväinen 1+1, +2, 16.54
CAR: Aho 1+1, +2, 17.15
NYI Filppula 0+0, -2, 15.34
NUI: Komarov 0+0, +/-0, 15.00

Carolina vann matcherien med 4–0

St. Louis - Dallas 1–2
DAL: Heiskanen 0+0, +1, 22.06
DAL: Lindell 1+0, +/-0, 29.20
DAL: Hintz 0+0, +1, 16.15

Dallas leder matchserien med 3–2

Videobilderna från Viasat.

Läs också