Hoppa till huvudinnehåll

Nära ögat på Hessundsbron i Pargas - personbil körde rakt in i räcket

olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket.
Händelsen inträffade på lördag förmiddag. Bilden är tagen vid 13-tiden och då hade räddningsverket hunnit flytta bilen. olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket. Bild: Yle/Jasmine Nedergård broar,Pargas,hessundsbron

På lördagsförmiddagen körde en personbil rakt in i räcket på Hessundsbron i Pargas.

- Det var verkligen en nära ögat-situation. Om farten hade varit högre skulle bilen ha fallit ner från bron. Det kunde ha blivit en mycket värre olycka än vad det blev, berättar jourhavande brandmästare Marko Rostedt för tidningen Turun Sanomat, som var först ute med nyheten.

Två personer fanns i bilen, men ingen skadades i incidenten berättar räddningsverket.

Passageraren har ändå förts till sjukhus för vård.

olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket.
Det ena körfältet var stängt medan man flyttade bilen. olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket. Bild: Yle/Jasmine Nedergård broar,Pargas,trafikolycka,hessundsbron
olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket.
Just nu finns tre koner vid olycksplatsen som varnar förbipasserande om hålet i räcket. olycka vid hessundbron. Tre koner finns på bron och man kan se ett hål i broräcket. Bild: Yle/Jasmine Nedergård trafikolycka,broar,Pargas,hessundsbron

Från polisens sida berättar man att man kommer att utreda olyckan.

Det är oklart varför olyckan inträffade.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland