Hoppa till huvudinnehåll

Stark första halvlek tog Dicken till ny final: ”Det här vi har spelat för hela säsongen”

Max Granlund och Benny Broman.
Max Granlund och Benny Broman får börja ladda för final i handbollsligan. Max Granlund och Benny Broman. Bild: Handbollförbundet/Kalle Parkkinen handboll,Dicken,max granlund

3–0 i matcher talar sitt tydliga språk. Dicken var steget före Sjundeå IF under hela semifinalserien och nu får laget börja ladda för sin andra raka final mot Cocks. Vi är i bra form, alla spelare är i skick så det ska bli roligt, säger Dickens Benny Bronman till Yle Sporten.

Dicken hade skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i semifinalserien mot Sjundeå IF. Efter två raka segrar hade laget tre matchbollar men Drumsölaget behövde bara en.

I den tredje finalen sopade man undan ett skadedrabbat SIF med 31–25 på hemmaplan och nu är laget klart för final för andra året i rad.

– Vi gör inte vår bästa match i år men det är en vinst och jag är nöjd över det. Vi har tagit oss vidare till final och det var vårt mål. Det är det här vi har spelat för hela säsongen, säger Benny Broman till Yle Sporten.

Benny Broman med bollen
Benny Broman. Benny Broman med bollen Bild: Newspix24/Kalle Parkkinen handboll,Dicken,benny broman

Broman gjorde tre av sina fyra mål i matchen i den första halvleken då Dicken lade grunden till segern. Laget ledde som mest med sex bollar i den första akten och i paus var ställningen 18–14.

– Det var mycket som gick rätt under första 15 och det krävs mycket för att få det att stämma så bra, säger Broman.

SIF spelade utan målvakt och med sju spelare i anfallet

I början av den andra halvleken gjorde Dicken ett nytt ryck och då avgjordes matchen. Sjundeå IF saknade viktiga trion Gustav Svanbäck, Sten Maasalu och Alexander von Numers i dag och spelade så gott som hela tiden utan målvakt och med sju spelare i anfallet.

– Jag tycker inte att det påverkade alls. Vi hade bestämt oss hur vi skulle spela och vi skapade mycket lägen och hade bra tålamod. Vi fullföljde planen och jag är stolt över killarna.

– Känslan är helt okej, vi gjorde en bra insats. Vi förlorar med 3–0 i matcher och det är aldrig bra men vi återhämtade oss bra från förra matchen, säger Sjundeåtränaren Teddy Nordling.

Vad är det som sist och slutligen avgör i det här matchparet?

– Spelarna i Dicken är väldigt samspelta, de har inte haft så stor förändring i truppen. De gör ett gediget jobb och har ett bra målvaktspar. Man får inget gratis av Dicken så man måste jobba i motvind hela tiden. Man förtjänar turen och det gör Dicken och då studsar också bollen deras väg, säger Nordling.

Hur taggade är ni inför bronskampen?

– Vi har inte funderat så mycket på det men det är klart att vi kommer att vara laddade. Under veckan ska vi träna och läka i hop och hoppas att vi får tillbaka någon av killarna, säger Nordling.

Teddy Nordling.
Teddy Nordling. Teddy Nordling. Bild: Yle/Janne Karinkanta Teddy Nordling,handboll,Sjundeå if (Handboll)

För Dickens del väntar nu en tio dagars paus innan finalserien drar igång. I finalserien väntar precis som förra året Cocks som slog ut HIFK i tre raka matcher. Cocks vann den tredje semifinalen i dag med 40–17.

– Det blir att träna och titta på video. Mycket handlar om den mentala biten och att tagga till inför finalerna. Vi är i bra form, alla spelare är i skick så det ska bli roligt, säger Broman.

Resultat:

Dicken – Sjundeå IF 31–25

Dicken: Filip Söderlund 8 (2), Joacim Broman 4 , Benny Broman 4, Tadas Stankevicius 3, Max Granlund 3, Felix Nilsson 2, Gusten Montonen 2, Johan Gripenberg 2, Robin Granlund 2, Anton Rémy 1

SIF: Ott Varik 6, Carl Weurlander 5, Christoffer Thor 4 (1), Vincent Voutilainen 3, Eduard Zakharov 2, Atte Marjamäki 2, Fredrik Karlsson 2, Vidar Cabell 1

Dicken till final efter 3–0 i matcher

Cocks – HIFK 40–17

Cocks: Teemu Tamminen 7, Nico Rönnberg 7, Yury Lukyanchuk 4, Bojan Zupanjac 4, Roni Syrjälä 4, Davor Basaric 4, Nils Kreicbergs 3, Sasa Puljizovic 3, Vitalie Nenita 2, André Udd 1, Andrei Novoselov 1

HIFK: Ardo Puna 5, Roman Protcenko 3, Sten Toomla 2, Johannes Bargum 2, Olli Tamminen 2, Christoffer Eneberg 1, Vladimir Knopinskii 1, Niclas Ahlgren 1

Cocks till final efter 3–0 i matcher

Läs också

Nyligen publicerat - Sport