Hoppa till huvudinnehåll

Anton Luuppala återvänder till Sjundeå IF efter fyra år i Sverige

Gonzalo Cervera (BK-46), Anton Luuppala (Sjundeå IF) och Robin Mattsson (BK-46)
Anton Luuppala återvänder till SIF Gonzalo Cervera (BK-46), Anton Luuppala (Sjundeå IF) och Robin Mattsson (BK-46) Bild: Yle/Patric Westerlund cervera gonzalo

Handbollsspelaren Anton Luuppala återvänder till sin fostrarförening Sjundeå IF efter fyra år i Sverige. Luuppala debuterade för Sjundeå IF redan som 17-åring säsongen 2011-2012, och hann före sin flytt till Sverige spela 105 matcher och göra 365 mål i FM-ligan.

- Jag ser med intresse fram emot flytten, samt att ansluta mig till laget. Det är väl inte så många spelare kvar från SIF:s lag från våren 2015, så det har blivit många förändringar. Samtidigt är det alltid trevligt att återvända till fostrarklubben. Jag har ofta varit på klubbens träningar då jag kommit på besök, och SIF har alltid varit det mest naturliga valet för mig, kommenterar Luuppala på SIF:s webbplats.

Sommaren 2015 flyttade Luuppala till Stockholm för att studera och skrev då kontrakt med allsvenska IFK Tumba HK. Efter tre säsonger med Tumba blev det ytterligare en säsong i ASK Anderstorp. I Sverige blev det sammanlagt 71 matcher och 278 mål för Luuppala.

Luuppalas kontrakt är av modellet 1+1 år.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport