Hoppa till huvudinnehåll

Liverpools mardröm inför Barcelona-matchen - hjärnskakning stoppar Mohamed Salah

Mohammed Salah bärs ut på bår efter hjärnskakning
Salahs hjärnskakning kom väldigt olämligt. Mohammed Salah bärs ut på bår efter hjärnskakning Bild: AFP / Lehtikuva fotboll,Mohammed Salah,Liverpool FC

Liverpool tvingas spela returmatchen i Champions League semifinalen mot Barcelona utan anfallsstjärnorna Mohamed Salah och Roberto Firmino. Liverpools uppgift ser nu allt mera hopplös ut då laget ligger under med 0-3 inför hemmamatchen.

Salah drabbades av hjärnskakning och blev utburen på bår efter en kollision med Newcastle-målvakten Martin Dubravka i lördagens 3-2-seger. Enligt managern Jürgen Klopp kan Salah inte spela i tisdagens match på Anfield.

Roberto Firmino har en muskelskada som höll honom borta redan från Newcastle-matchen.

Däremot tror Klopp att Salah finns med i truppen nästa veckoslut då Liverpool möter Wolves i den sista spelomgången av Premier League. Också den matchen är av ytterst stor vikt för Liverpool, eftersom det är möjligt att Liverpool då kan säkra sitt första mästerskap sedan 1990.

För Liverpool betyder skadorna att chanserna att ta in på Barcelonas 3-0-ledning är så gott som borta. Salah har varit Liverpools bästa målskytt i år med 26 fullträffar, medan Firmino gjort 16 mål.