Hoppa till huvudinnehåll

Mannen som hotade köpcentret Iso Omena har erkänt - han var arg efter att ha förlorat pengar på nätspel

Iso Omena kauppakeskus
Iso Omena kauppakeskus Bild: Henrietta Hassinen / Yle Iso Omena,köpcentrum,köpkraft

Den man som är gripen för hot mot köpcentret Iso Omena i Esbo har erkänt. Polisen meddelar att mannen i förhör under veckoslutet har medgett att det var han som på nätet hotade med ett våldsdåd i köpcentret.

Den ca 20-årige mannen är misstänkt för att på det så kallade TOR-nätet, där man lätt kan vara anonym, skrivit att han haft för avsikt att genomföra en skjutning vid Iso Omena fredag den tredje maj.

Polisen grep mannen dagen före det utannonserade våldsdådet, i torsdags.

Enligt polisen har mannen uppgett ilska som motiv.

- Mannen var arg efter att han hade förlorat en stor summa pengar i ett spel på nätet, skriver polisen i Västra Nyland i sitt meddelande om erkännandet.

Mannen har också erkänt att han i samband med sitt hot nämnde en annan person, trots att denna inte hade något med saken att göra.

Olaga hot kan ge fängelse i två år

Mannen är misstänkt bland annat för olaga hot. Straffet kan uppgå till fängelse i två år. Hurdana ersättningskrav det finns mot mannen klarnar senare.

Polisen konstaterar att hotet väckte rädslor hos kunder och personal vid köpcentret.

- Fall som det här är alltid allvarliga och polisen förhåller sig seriöst till dem, säger kommissarie Teemu Värtinen som leder utredningen.

Han uppger att polisen genast då hotet blev känt kontaktade säkerhetsenheterna vid Esbo stad och köpcentret och att samarbetet fungerade bra.

Läs mera:

Yngre man gripen misstänkt för vapenhotet mot köpcentret i Esbo - utreds som olaga hot

Polisen har gripit en yngre man misstänkt för att ligga bakom hotet mot köpcentret Iso Omena i Esbo. Polisen utreder saken som olaga hot.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes