Hoppa till huvudinnehåll

St. Louis utnyttjade målvakten Bishops skada och kvitterade serien mot Dallas: ”Kan inte ändra på domslutet längre”

Närkamp framför Dallas mål.
Närkamp framför Dallas mål. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Ben Bishop,Brayden Schenn,John Klingberg

En räddning som kostade Dallas matchen. Halvvägs in i den tredje perioden träffades Stars-keepern Ben Bishop av ett hårt slagskott och stunder senare stod det 4–1 på tavlan. Nu väntar game seven mellan Dallas och St. Louis Blues.

– Det där var ett hårt skott. Ett jättehårt skott. Men man ska väl skjuta pucken?

Det frågar sig St. Louis-kaptenen Alex Pietrangelo efter matchen enligt AP. På agendan: Matchens mest omdiskuterade sekvens.

St. Louis lyckades nämligen knipa segern med kniven mot strupen och forcerade samtidigt fram en sjunde match i kvartsfinalsserien mot Dallas Stars.

Halvvägs in i den tredje perioden ledde St. Louis ändå bara med uddamålet. Då fick Colton Parayko pucken, avfyrade sin ökänt oerhört tunga kanon – och prickade något som kan ha varit Ben Bishops nyckelben.

Bishop föll ner på isen och vred sig smärtfullt, men spelet blev inte avblåst. Sekunder senare hade gästande St. Louis istället styrt in pucken i ett obevakat mål och gått upp i tvåmålsledning.

Se matchens höjdpunkter här (bilder på målet i fråga från 1.40):

Ett domslut, som enligt NHL gick helt rätt till då Dallas aldrig rörde pucken mellan varven, men som bland andra backstjärnan John Klingberg var väldigt upprörd över. Efter matchen hade svensken ändå lugnat ner sig.

– Vi kan inte ändra på domslutet längre. Faktum är att vi inte spelade tillräckligt bra för att vinna och det är det vi måste fokusera på nu, säger han enligt AP.

Stannade kvar och fick kapitulera direkt

Bishop stannade ändå mellan stolparna för Dallas. I St. Louis nästa anfall fick Sammy Blais pucken och satte ett slagskott i krysset som Bishop försvarade med sin redan skadade axel. 4–1 och Bishop blev utbytt.

Dallas-lotsen Jim Montgomery menade ändå efter matchen att Bishop "är okej".

Hoppa över Twitterpostning

Dallas-finländarna var också väl framme i matchen. Roope Hintz stod på isen då Dallas kvitterade till 1–1 i power play under den första perioden och Miro Heiskanen bjöd på flera oerhört målfarliga passningar, som ändå inte ledde till fullträffar.

Hintz blockerade i sin tur ett skott i den andra perioden och verkade skada sig lite, men kunde ändå slutföra matchen så gott som normalt.

Både Heiskanen och Hintz stod ändå på isen under tre av St. Louis fullträffar och noterades för kyliga -3 i plus-minus-statistiken.

Resultat, NHL:

Dallas – St. Louis 1–4
DAL Heiskanen 0+0, -3, 24:08
DAL Hintz 0+0, -3, 12:58
DAL Lindell 0+0, -1, 20:44
Matchserien jämnt 3–3.

Videobilder från Viasat.

Läs också