Hoppa till huvudinnehåll

HIK uppges inte vilja fortsätta i handbollsligan – inte heller Akilles intresserade av att ta steget upp från ettan

Petter Forsström talar till spelarna.
Tränaren Petter Forsström lämnar Hangö IK. Petter Forsström talar till spelarna. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,Handbollsspelare (Herrar),Hangö,Hangö IK,Västnyland,tränare,petter forsström

Enligt Hangötidningen har Hangö IK för stunden gjort sitt i FM-ligan i handboll. Att laget skulle ersättas av Borgå Akilles är inte heller aktuellt. Vi satsar på att bygga upp organisationen, säger man från Borgålaget till Yle Sporten.

På måndagskvällen rapporterade Hangötidningen att den lokala handbollsstoltheten Hangö IK fattat beslut om att inte nästa säsong spela i FM-ligan.

– Nej, det kommer vi inte att göra. Det finns inte möjlighet för det och nu tar vi ny fart, säger klubbens ordförande Janne Sarpomaa.

Efter att ha stigit upp från division ett radade HIK upp två säsonger med idel förluster på rad. Årets kvalserie blev också en dyster historia, då ”Hicken” dessutom åkte på stryk mot Borgå Akilles.

HIK-tränaren Petter Forsström lämnar klubben och kommer istället att ta över Sjundeå IF:s damlag.

– Jag tänker inte gå in på desto mera detaljer, men jag valde att avsluta samarbetet med Hicken och nappa på SIF:s anbud, säger Forsström för Hangötidningen.

Borgå Akilles skulle vara det lag som är aktuellt för att ta HIK:s plats i handbollsligan. Men Borgålaget är inte intresserat.

– Nej, vi vill bygga upp organisationen och ekonomin först, berättar handbollssektionens ordförande Andreas Frejborg för Yle Sporten.

– Målet är att stiga, men inte ännu. Vi vill spela i ligan då vi vet att vi har ett lag med egna pojkar som kan blanda sig i mittenkampen. Vi vill kunna locka de Borgåbördiga ligaspelarna tillbaka till Akilles, fortsätter han.

Handbollförbundet väljer att inte kommentera situationen så länge lagen har tid på sig att ansöka om ligalicens till säsongen 2019-20.