Hoppa till huvudinnehåll

"Vi har den stora glädjen att önska lite finsk sisu välkommen till Fjellhammer IL" – Miro Koljonen färdig för spel i Norge

Miro Koljonen och Stefan Thilman firar.
Miro Koljonen tar sig an nya utmaningar utomlands. Miro Koljonen och Stefan Thilman firar. Bild: Yle/Janne Karinkanta handboll,Grankulla IFK,stefan thilman

Grankulla IFK:s och landslagets kapten Miro Koljonen har skrivit på ett tvåårigt kontrakt för den norska klubben Fjellhammer IL, meddelar GrIFK i ett pressmeddelande i dag. Fjellehammer IL har efter en imponerande säsong i norska division 2 i år, säkrat sin plats i division 1 inför nästa säsong.

– Vi har den stora glädjen att önska lite finsk sisu välkommen till Fjellhammer IL. Vi är väldigt glada och stolta över att en så erfaren spelare kommer till oss. Miro är en väldigt bra handbollsspelare med professionell inställning till idrotten, skriver den norska klubben på Facebook.

Miro Koljonen var tidigare i våras och provtränade med klubben och gillade vad han såg, så när möjligheten kom kunde han inte tacka nej, säger 26-åringen. Flyttlasset till Norge går i början av augusti.

– Klubben verkar ha klara och målmedvetna ambitioner på längre sikt. Det är ett intressant lag med bra kombination av unga lovande spelare och spelare med erfarenhet, säger Koljonen.

– Jag vill uppleva något nytt och utvecklas som handbollsspelare. Jag anser att Fjellehammer IL ger mig de bästa möjligheterna för det. Jag väntar med spänning på den kommande säsongen och förväntar mig kunna hjälpa laget på bästa möjliga sätt för att nå målsättningarna, kommenterar han flytten på klubbens Facebook.

Fjellehammer IL från Lørenskog, som ligger i närheten av Oslo, är en av Norges största handbollsklubbar. Herrlaget gick obesegrade genom säsongen 2018/2019 i norska division 2 och flyttas upp till division 1 inför nästa säsong.

"Koljonen tackar och bockar"

Miro Koljonen som spelat 246 matcher i FM-ligan, har under de senaste sju åren representerat HC West och Grankulla IFK. I deras färger har han vunnit ett FM-silver och två FM-brons. Sammanlagt har Koljonen firat ett FM-silver och sex brons, gjort 809 mål i ligan samt spelat 60 matcher i herrlandslaget.

Redan i går tackade Koljonen för sig genom en videohälsning på klubbens Facebooksida.

– Vår säsong med representationslaget gick inte riktigt som förväntat och slutade för en dryg vecka sedan med förlust i kvartsfinalserien mot Sjundeå If, trots hemmapublikens otroliga stöd. Samtidigt blev den sista kvartsfinalmatchen min sista i Grankullagrottan.

– Framförallt vill jag tacka våra supportrar som alltid stött oss, både i goda och dåliga stunder. Under åren har jag träffat helt otroliga människor och fått mycket nya goda vänner, vilket jag är evigt tacksam för. Koljonen tackar och bockar, avrundar han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport