Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn lyckades knipa poäng i Helsingfors men chansen att gå upp i ligatopp rök – "Det är klart vi inte är nöjda"

Simon Silverhort med bollen.
Simon Silverholt stod för gästernas kvitteringsmål när IFK Mariehamn spelade 1–1 mot HIFK i fotbollsligan. Simon Silverhort med bollen. Bild: Juha Tamminen/AOP Simon Silverholt,IFK Mariehamn,Fotbollsligan

Målchanser var matchen full av, men målrik blev matchen ändå inte då Helsingfors IFK och IFK Mariehamn delade på poängpotten i Tölö. Matchen slutade 1–1 efter kvitteringsmål av gästerna knappa tio minuter före slutet. En nuvarande IFK Mariehamn-spelare var allt annat än nöjd med poängen medan en före detta tyckte det var helt okej.

Redan i den sextonde minuten hade gästerna världens chans att ta ledningen och få en ypperlig start på kamratmötet i fotbollsligan. IFK Mariehamn tilldelades en straff som Daniel Sjölund steg fram och tog. Varken Sjölunds straff eller returbollen som de grönvita var först på hittade sig ändå in i mål.

I den 44:e matchminuten var det sedan i stället HIFK:s anfallaren Tiquinho som förde upp hemmalaget i en 1–0 ledning med en snygg lobb över IFK Mariehamn-keepern.

IFK Mariehamn var efter dryga 60 minuter ytterst nära att kvittera matchen. Bollen hade redan passerat HIFK:s målvakt men Hassan Sesay räddade strax innan bollen gick över mållinjen.

I den 83:e minuten gav sedan gästernas otaliga målchanser utdelning. HIFK:s försvar gjorde en miss som Simon Silverholt inte var sen med att använda till sin fördel. Gästernas enda målskytt var ändå allt annat än nöjd över resultatet i matchen.

– Jag tycker vi ska ha tre poäng här, så det är klart vi inte är nöjda med en poäng. Men vi får ta det, kommenterade han i IS-tv:s sändning efter matchen.

Ytterst jämnt i tabelltoppen

IFK Mariehamn hade alla chanser att stiga upp i toppen av tabellen i dag. Hade de segrat i Tölö hade de med 12 poäng stigit förbi Ilves, SJK och KuPS. Med oavgjort ligger de nu i stället femma med 10 poäng. Det är ändå otroligt jämnt i tabelltoppen för tillfället. Efter att fulla sex omgångar i fotbollsligan spelats, och den sjunde redan är på god väg, ligger de sju första lagen inom två poäng.

HIFK som haft en tung säsongsstart med endast fem poäng på sex matcher ligger nästsist i tabellen. Dagens delade pott blev den andra för säsongen och helsingforsarna har utöver det tre förluster och en seger i bagaget.

HIFK:s Joel Mattsson var inte nöjd med spelet men, tvärtemot den forna lagkamraten, nog med poängen.

– Ganska svängig match, det blev inte egentligen något riktigt spel. Mycket krigande fram och tillbaka. En poäng är väl okej, sade han efter matchen.

Hoppa över Twitterpostning

Herrarnas fotbollsliga:

HIFK–IFK Mariehamn 1–1 (1–0)
44 min 1–0 Tiquinho
83 min 1–1 Simon Silverholt
Publik: 1603.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport