Hoppa till huvudinnehåll

Unga Borgåföretagare fick träffa presidenten: "Han sade att vår läsk var bättre än hans egen rabarbersaft"

Till vänster synns tre umgdomar som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö som pratar med dem.
Christian Örså, Jonatan Holmström och Vera Örså träffade president Sauli Niinistö. Till vänster synns tre umgdomar som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö som pratar med dem. Bild: Antonia von Etter Sauli Niinistö,Finlands president,Ung företagsamhet,oh yes drinks

På onsdagskvällen fick unga företagare från Lyceiparkens skola träffa självaste republikens president Sauli Niinistö. Eleverna tävlar om att vinna det finländska mästerskapet i ung företagsamhet med sitt läskedrycksföretag Oh Yes Drinks UF.

- Det känns helt otroligt. Vi var så upptagna med att sälja våra drycker att vi inte märkte när han kom. När han stod framför oss och skulle skaka hand med oss var det svårt att förstå, säger Vera Örså.

Hon berättar att presidenten smakade på deras rabarberlemonad.

- Han sade att vår läsk var bättre än hans egen rabarbersaft, säger Örså stolt.

På torsdag vann eleverna från Lypa två första pris i finalen.

Till vänster syns en ung man som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö..
Till vänster syns en ung man som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö.. Bild: Anni Ohinmaa Sauli Niinistö,Finlands president,Ung företagsamhet,oh yes drinks

Presidenten frågade också hur året har gått för företagarna.

- Han uppmanade oss att kämpa på och tyckte att vi har ett bra företag, att det lönar sig att fortsätta, säger Örså.

Företagarna bakom Oh Yes Drinks, Borgåeleverna Christian Örså, Vera Örså och Jonatan Holmström tog sig till final efter att ha blivit premierade för sin digitala marknadsföring.

Till vänster synns tre umgdomar som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö som pratar med dem.
Till vänster synns tre umgdomar som står bakom ett bord med läskedrycker på. Till höger synns president Sauli Niinistö som pratar med dem. Bild: Antonia von Etter Sauli Niinistö,Finlands president,Ung företagsamhet,oh yes drinks

Över 200 unga från hela landet deltar i FM-finalen i Helsingfors. På onsdagen presenterade ungdomarna sina produkter och på torsdagen premieras vinnarna.

- Jag tror att vi har stor chans att få något pris, säger Örså.

Hon och hennes kollegor har stått vid lemonadföretagets stånd hela onsdagen. De har delat ut smakprov och sålt lemonad.

- Vi har sålt slut all vår läsk, säger Örså.

De vann två första pris i finalen på torsdagen: bästa säljteam och så Taaleri Award, som betyder mera medel för att fortsätta som företag och marknadsföringsstöd.

Artikeln är uppdaterad med finalframgångarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland