Hoppa till huvudinnehåll

Seger i hemmapremiären för TPS – Solomon Duah segerskytt mot TPV

Solomon Duah spelar för KuPS.
Solomon Duah avgjorde mot TPV. Solomon Duah spelar för KuPS. Bild: Matti Raivio / All Over Press Solomon Duah,Kuopion Palloseura,Fotbollsligan

Säsongen är ännu ung men den har onekligen börjat bra för Åbolaget TPS. Laget besegrade i kväll TPV på hemmaplan och gick upp i serieledning i division 1.

Förra säsongen blev tung för TPS då laget föll ur fotbollsligan men i år i division 1 hör man till förhandsfavoriterna. Laget har också inlett säsongen bra.

Seger i första omgången, kryss i andra och nu en ny vinst. I hemmapremiären besegrade Åbolaget TPV med 2–1 och gick samtidigt upp i tabelltopp.

TPV tog ledningen efter ett självmål av Aldayr Hernandez i den 37:e minuten men några minuter senare kvitterade TPS. Colombianen Eliecer Espinosa frispelades i straffområdet och tryckte in kvitteringen via en TPV-försvarare.

Då 20 minuter återstod att spela kom segermålet för hemmalaget. Joakim Latonen sköt i stolpen och på returen fanns Solomon Duah som lyfte in sitt första mål för säsongen.

TPS toppar tabellen med ett poäng före Haka, Jaro och AC Oulu som alla spelar sin match i den tredje omgången på lördag.

Resultat:

TPS – TPV 2–1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport