Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomsvännerna Erbismann och Nylund skapar musik tillsammans igen

Rolf & Ingemar.
Erbismann & Nylund utmanar Vegatoppen. Rolf & Ingemar. musiker

Rolf Erbismann och Ingemar Nylund är vänner sedan ungdomsåren. Efter en lång paus har killarna funnit varandra igen och resultatet är ny musik.

- Vår vänskap går långt tillbaka i tiden. Vi spelade i olika grupper under 70-talet men i början av 80-talet träffades vi och spelade i samma grupp. Redan från första början märkte vi att vi hade en speciell vänskap och musikaliskt förstod vi varandra snabbt, berättar Rolf Erbismann.

Efter en tid tog vännernas privata karriärer fart och deras sammarbete slutade.

- Jag flyttade till Helsingfors och Ingemar stannade i Vasa. Det blev en paus på 30 år. Men för ett drygt år sedan ringde jag upp Ingemar och frågade om vi skulle börja göra musik tillsammans igen. Det tyckte han att var en bra idé och låten Bara vi två är resultatet, säger Erbismann.

Vem är Erbismann & Nylund?

  • Erbismann & Nylund är vännerna Rolf Erbismann och Ingemar Nylund
  • Varit aktiva musiker under 70-80 talet i olika grupper
  • Återupptog den musikaliska kontakten efter 30 år
  • Aktuella med låten Bara vi två

Han avslöjar att det finns en hel del låtar i skrivbordslådan och att han är ganska säker på att de kommer att släppa mera musik under 2019.

- Vad beträffar möjliga spelningar så får vi se. Vi har uppträtt några gånger på privata tillställningar men vi får se, allt är möjligt, avslutar Erbismann.

Vill du rösta på Erbismann & Nylund så kan du göra det här.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje