Hoppa till huvudinnehåll

Grundseriens bästa målskytt flyttar från Kyrkslätt IF till Sjundeå: "Vi skall spela om medaljer nästa säsong"

Jessi Laasio i KyIF
Jessi Laasio gjorde 124 mål i grundserien för bottenlaget KyIF. Jessi Laasio i KyIF Bild: Tomi Hänninen/Newspix24 handboll,Kyrkslätt idrottsförening,Kyif (Handboll),jessi laasio

En tung offensiv pjäs är klar för Sjundeå IF:s damlag inför säsongen 2019-2020. I Kyrkslätt IF:s led vann Jessi Laasio grundseriens skytteliga med 124 fullträffar och ser fram emot att spela om medaljer nästa säsong.

Sjundeå IF:s damlag har gjort klart med Jessi Laasio, 19, för säsongen 2019-2020. Laasio kommer till Sjundeå från Kyrkslätt IF.

– Jag förväntar mig att vi spelar om medaljer nästa säsong, och det tror jag vi har en bra möjlighet till. Jag skulle vilja se en stenhård attityd i alla matcher och att vi kan hjälpa varandra att bli bättre, säger Laasio på Sjundeå IF:s webbplats.

Hon lyfter fram spänsten, spelögat och snabbheten som sina styrkor och uppger att hon kan användas både på kanten och som back.

Svagheter finns också, men de är hon beredd att jobba på.

– Procenterna har inte varit så bra som jag skulle ha hoppats, så det är definitivt något jag kommer jobba på. Jag borde också springa lite snabbare ner till försvaret efter anfallen, erkänner hon.

Missar dimissionen på grund av damlandslagssamling

Laasio har haft ett spännande år, då hon bland annat fått debutera i A-landslaget. Det är också landslagsspel som gör att hon missar en stor fest nu i vår.

– Jag kommer att missa min studentdimission, eftersom jag är i Grekland med damlandslaget just då. Men jag blir nog ändå student och har sökt in till förstavårdare och sjukskötare på Arcada. Jag ska även in i armén i januari, vilket jag ser mycket fram emot! Efter det är planerna ännu öppna, men det skulle vara tufft att spela utomlands till exempel i Norge, belyser hon sina framtidsplaner.

Sjundeå-tröjan är inte helt obekant för 19-åringen, eftersom hon spelar i klubben under D- och C-junioråren.

– Åren i Sjundeå var mycket viktiga med tanke på min utveckling som handbollsspelare, bland annat då träningen blev mer mångsidig och jag lärde mig spela med flera nya spelare. Många av de spelarna spelar nu med Sjundeås damer, så det ska bli kul att få spela med dem igen, avrundar hon.

I årets serie slutade Sjundeå IF på brons medan KyIF avslutade sin säsong i grundserien med att ta en av totalt två segrar, då på Grankulla IFK:s bekostnad.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport