Hoppa till huvudinnehåll

Pojobördige Joni Wiman kom trea i sin comebacktävling i VM-rallycross

Joni Wiman kör rallycross
Joni Wiman kom i mål som trea i sin comebacktävling. Joni Wiman kör rallycross Bild: Yle/ Christopher Marins rallycrossförare

Pojobördige Joni Wiman körde i mål på tredje plats i den tredje VM-deltävlingen i rallycross. Wiman förlorade knappt tre sekunder till loppets vinnare Timur Timerzyanov från Ryssland.

Wiman, som numera bor i Saukkola, var snabbast i sitt semifinalheat och det gav honom en plats i första raden i startfältet i finalen. Norrmannen Andreas Bakkerud startade också från första raden.

Bakkerud kom i mål som tvåa i tävlingen.

Wiman fick sammanlagt 25 poäng i deltävlingen och är på tolfte plats i VM-tabellen trots att han kört endast en deltävling.

VM-tabellen toppas av de svenska bröderna Kevin och Timmy Hansen. Kevin har 69 och Timmy 58 poäng.

Dagens vinnare Timur Timerzyanov har 53 poäng.

Niclas Grönholm deltog inte

Ingåbon Niclas Grönholm kunde inte delta i den tredje VM-tävlingen på grund av sjukdom. Grönholm är sjätte i VM-tabellen med 48 poäng.

Under de senaste åren har det varit tyst kring 25 år gamla Wiman. År 2014 vann han Supercarklassen i den amerikanske rallycrosserien Global Rallycross Championship.

Året före det vann han Liteklassen i GRC.

Huruvida Joni Wiman kommer att delta i flera VM-deltävlingar är oklart. Följande deltävling körs om två veckor i Silverstone i England.

Resultaten finns på FIA:s webbplats.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland