Hoppa till huvudinnehåll

Agenten bekräftar: destination Detroit Red Wings för FM-ligans succéback – skriver på efter VM

Oliwer Kaski på isen.
NHL nästa för Oliwer Kaski. Oliwer Kaski på isen. Bild: Tomi Natri/All Over Press Oliwer Kaski,Pelicans

Backen Oliwer Kaski har haft en fantastiskt genombrottssäsong som just nu innebär VM-medverkan i Slovakien för Finlands herrlandslag. Nu bekräftar en nordamerikansk källa att Kaski kommer att skriva på för NHL-klubben Detroit Red Wings efter VM.

Kaski fick ta emot Lasse Oksanen-priset efter ligasäsongen 2018-2019 som säsongens bästa spelare. Den 23-årige backen gjorde 19+32=51 poäng på 59 matcher i grundserien för Pelicans från Lahtis.

Hans goda takter i Pelicans öppnade dörren till det A-landslag där han för tillfället medverkar och ögon har också öppnats för 23-åringen på andra sidan Atlanten.

TSN-journalisten Darren Dreger skriver på sitt twitter-konto att Kaskis agent bekräftat att spelaren efter VM har intentionen att skriva på ett NHL-avtal med Detroit Red Wings.

Hoppa över Twitterpostning

Precis som i fallet Tony Sund valdes Kaski aldrig till NHL via draften i sin egen åldersgrupp. Kaski har däremot tidigare spelat både junior- och collegeishockey i USA.

I Finland har den i Björneborg födde Kaski spelar juniorishockey för Ässät, KJK, och Helsingfors IFK medan han på seniornivå representerat HIFK, K-Vantaa och senast då Pelicans.

I Detroit kan Kaski bli den genom tiderna fjärde finländaren efter Valtteri Filppula, Ville Leino och Teemu Pulkkinen.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport