Hoppa till huvudinnehåll

Arbetet med den nya bussterminalen i Nickby är igång igen - klart i mitten på juni

bild på en hammare vid en byggplats
En del av stenläggningen rivs upp på nytt för att justeras innan arbetet är klart bild på en hammare vid en byggplats Bild: Filip Snellman / Yle Hälsa och säkerhet på byggarbete,byggplatser,byggande,Ramirent,hammare

Det halvfärdiga utseendet vid den nya bussterminalen i Nickby har förundrat ortsborna. Arbetet har stått still i flera månader men verkar nu vara igång igen.

Nickbyborna har fått stå ut med bygg- och trafikkaos redan under en längre tid. Ett av de områden där det råder mest kaos är Stora byvägen.

Allt började hösten 2018 när en del av vägen var avstängd då den nya bussterminalen byggdes. Terminalen invigdes i slutet av hösten och togs genast i bruk.

Den nya terminalen finns framför Sockengården mellan Nickbyvägen och Sibbo huvudbibliotek.

Trots att terminalen togs i bruk lämnades den med ett halvfärdigt utseende. Det har lett till diskussioner om området verkligen ska se ut så som det gör.

Ilona Heikkinen, tillfällig utvecklingschef på Sibbo kommun, berättar att så inte är fallet.

- Området kring den nya bussterminalen på Stora Byvägen är inte ännu helt klar.

Halvfärdiga stenläggningar

Det är de halvfärdiga stenläggningarna som jag först lägger märke till när jag kommer till den nya bussterminalen.

Stenläggningarna som ska bli en slags trottoar intill Stora Byvägen saknar kanter och är ställvis uppriven. På sidorna av vägen står högar med stenblock och lite längre bort finns en hög med en del buskar.

bild på byggarbetsplats
Längs vägen finns även högar med stenblock bild på byggarbetsplats Bild: Filip Snellman / Yle Hälsa och säkerhet på byggarbete,byggplatser,byggande,Ramirent,tegelbyggnader

Mycket skvallrar om att arbetet ännu är på hälft. Trots detta har arbetet kring bussterminalen stått stilla i flera månader.

Vintern orsak till försening

Det var den hårda och oväntade vintern som gjorde att arbetet har dragit ut på tiden.

- Trots att det inte kom så mycket snö så gick marken ordentligt i tjäle som varade långt in på våren, berättar Heikkinen.

För bara några dagar sedan inleddes det sista arbetet med att få klart området kring bussterminalen.

En förbipasserande dam som bor mittemot terminalen berättar att det ännu för en vecka sedan inte var någon som arbetade här.

nickby bussterminal
Den gamla skylten har uppdaterats med en ny information om när bussterminalen är färdig nickby bussterminal Bild: Filip Snellman / Yle Hälsa och säkerhet på byggarbete,byggplatser,byggande,Ramirent,Nickby,Sibbo

Heikkinen berättar att man nu arbetar med de sista finslipningarna och reparationerna.

- Det finns ännu en hel del att att göra med stenläggningen. På kommande är även del arbete med grönytor och nya bänkar.

Arbetet fortsätter in på sommaren

På en skylt bredvid Sockengården står det att arbetet väntas vara klart i maj, men tidtabell håller inte längre.

- Området väntas vara klart i mitten på juni så invånarna får tyvärr ännu vänta i ungefär en månad.