Hoppa till huvudinnehåll

Födelsedagsbarnet Jack Hughes fick slänga gallret – lagkamraterna skojade friskt: ”Han ser ännu yngre ut nu”

Jack Hughes med pucken.
Jack Hughes. Jack Hughes med pucken. Bild: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK Herr-VM i ishockey 2019,ishockey,Jack Hughes

Bort med gallret och på med visiret. I dag fyllde talangen Jack Hughes 18 år och det betyder att han inte längre behöver spela med galler på hjälmen. Det är trevligt att få lite frisk luft i ansiktet, säger han.

Jack Hughes var oroligt bra i årets U18-VM och till Slovakien kom han som ett hajpat namn och tilltänkt draftetta i sommar. Mot seniorer har dock amerikanen haft det tungt i VM. Han står på 0+0 efter tre matcher och har hamnat i skuggan av Finlands guldklimp Kaapo Kakko.

Under inledningen av VM har Hughes spelat med galler på sin hjälm men det slängde han i dag. Enligt reglerna får man ha visir först då man fyller 18 år och det gjorde Hughes på tisdagen.

– Det är trevligt att få lite frisk luft i ansiktet. Det kommer att krävas lite anpassning. Jag tror nog att jag kommer att behålla visiret på nu, säger Hughes till TSN.

Jack Hughes, USA
Jack Hughes, USA Bild: AOP Jack Hughes

"Väldigt mogen och påverkas inte"

De mer erfarna lagkamraterna i USA skojade också friskt om Hughes i samband med dagens träning.

– Han ser ännu yngre ut nu. Han var 17 år då turneringen och är den yngsta amerikanska spelaren i ett VM. Att fylla 18 är en häftig milstolpe, säger lagkaptenen Patrick Kane.

– Jag letade efter honom på isen men jag såg inget galler. Det här är stort för honom. Det är mycket snack om hans draftnummer men han är väldigt mogen och påverkas inte, säger backen Christian Wolanin.

Trots att Hughes inte gjort några poäng än i VM så är USA:s tränare Jeff Blashill inte orolig.

– Det är lätt att glömma hur ung han är, det är skillnad att spela mot jämnåriga och vuxna män. Mitt budskap till honom har varit att han ska fokusera på att bli bättre för varje dag som går, säger Blashill.

Nästa chans att spräcka sin poängnolla får Jack Hughes på onsdag då USA möter Storbritannien.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport