Hoppa till huvudinnehåll

Mia Heijnsbroek-Wirén fortsätter som ordförande i Lovisa stadsstyrelse

Mia Heijnsbroek-Wiren
Mia Heijnsbroek-Wiren Bild: Yle/Stefan Härus Lovisa,Mia Heijnsbroek-wiren,mia heijnsbroek-wirén

Lovisa fullmäktige valde Mia Heijnsbroek-Wirén (SFP) till ordförande för stadsstyrelsen för tredje gången. Heijnsbroek-Wirén har tidigare sagt att hon inte ställer upp för omval.

- Jag tror på Lovisa och våra möjligheter mer än någonsin. Därför är jag fortfarande motiverad att leda stadsstyrelsen, sade Heijnsbroek-Wirén i sitt tal strax efter att hon valts.

Hon sade också att hon varit lite naiv när hon gav sig in i politiken för tio år sedan.

- I dag är jag mer realistisk. Jag har lärt mig att man inom politiken, både på riks- och kommunalnivå, försöker uppnå saker på många olika sätt, sade Heijnsbroek-Wirén.

Hon beklagade sig över att stämningen i stadsfullmäktige lämnar mycket att önska, och sade att hon hoppas alla satsar på att förbättra stämningen under den kommande perioden.

- Jag hoppas att vi har kommit så långt att vi vågar se helheterna och sätta knutpatriotismen åt sidan, sade Heijnsbroek-Wirén.

Arja Isotalo (SDP) valdes till stadsstyrelsens första vice ordförande och Juha Karvonen (Saml) till andra vice ordförande.

På onsdagens fullmäktigemöte valdes också ny fullmäktigeordförande för två år framåt. Otto Andersson (SFP) fortsätter på posten. Som första vice ordförande valdes Janne Lepola (Saml) och som andra vice ordförande Keijo Tähtinen (SDP).

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland