Hoppa till huvudinnehåll

Stafettkarnevalen 2020 arrangeras i Vasa – "Vi ser fram emot att förverkliga en lyckad karneval på Karlsplan igen"

Frida Häggkvist växlar över till Johanna Tikkala
Bild från Stafettkarnevalen 2016, som också arrangerades i Vasa. Frida Häggkvist växlar över till Johanna Tikkala Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist Stafettkarnevalen,stafettkarnevalen 2016

Nästa år kommer Stafettkarnevalen att återvända till Österbotten. Arrangörerna meddelar på onsdagen att karnevalen 2020 kommer att gå av stapeln på Karlsplan i Vasa. En utmaning, men något som åtminstone Vasa Idrottssällskap ser fram emot.

Det klarnade tidigare i veckan att Olympiastadions renovering dröjer ytterligare, vilket i sin tur tvingar Stafettkarnevalen att tillbringa ett år till i exil.

Meningen var ursprungligen att arrangera Stafettkarnevalen 2020 på Olympiastadion igen.

På onsdagen fattade Svenska Finlands Skolidrottsförbund beslutet om att arrangera karnevalen i Vasa nästa år istället.

De två andra alternativen var Esbo, där årets karneval kör igång på fredag, och Åbo.

– I enlighet med de diskussioner som förts tidigare för åren i ”exil” har Organisationskommittén för Stafettkarnevalen och Svenska Finlands Skolidrottsförbund beslutat att Stafettkarnevalen år 2020 arrangeras i Vasa, skriver styrelseordförande Stefan Haglund på Stafettkarnevalens hemsida.

– Återigen kommer extra resurser att krävas från Stafettkarnevalens organisation för att koordinera och leda planeringen, samt genomföra karnevalen i Vasa. Samtidigt vet vi att man i Vasa är glada över att få ta emot Stafettkarnevalen, tillägger han.

Vasa Idrottssällskaps ordförande Tom Gullberg säger i sin tur att man gläds över beskedet.

– Vi är väldigt glada i Vasa att igen få ta emot Stafettkarnevalen. Vi ser fram emot att samarbeta med Stafettkarnevalens organisation, och igen förverkliga en lyckad karneval på Karlsplan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport