Hoppa till huvudinnehåll

GrIFK förstärker med tidigare landslagsytter – Koljonens ersättare heter Viljanen

Ville Viljanen efter att han skrivit på för GrIFK våren 2019.
Ville Viljanen ser framemot att spela i FM-ligan efter en paus på fyra säsonger. Ville Viljanen efter att han skrivit på för GrIFK våren 2019. Bild: Grankulla IFK handboll,Grankulla IFK,ville viljanen

För en dryg vecka sedan flyttade landslagskaptenen Miro Koljonen från Grankulla IFK till norska Fjellhammer IL. GrIFK meddelade i dag att laget fyller den enorma luckan med tidigare Cocksspelaren Ville Viljanen.

Miro Koljonens flytt lämnade ett stort hål att fylla i GrIFK:s lagbygge för säsongen 2019/20. Klubben som i år slogs ut i kvartsfinal mot Sjundeå IF har hittat en ersättare, som är bekant för alla vänner av finländsk handboll.

31-åriga Ville Viljanen anländer till Grankulla med en fin meritförteckning i bagaget. Högeryttern har vunnit fyra FM-guld med Cocks och fått fira lika många cuptriumfer.

Sin senaste ligamatch spelade han våren 2015, då i Dynamo Riihimäkis svartlila tröja. Från och med nu är det ändå Grankulla och GrIFK som gäller.

– Det fanns även andra föreningar som hörde av sig. I den här åldern är det viktigt att veta vad klubben har för en målsättning. Jag tror att jag kommer att hitta ligarytmen snabbt och att vi har chanser att vinna varje match, säger Ville Viljanen på GrIFK:s webbplats.

”Man blir aldrig trött på att vinna”

Viljanen representerade Cocks under säsongerna 2004–2012. Därefter har han spelat för Dynamo Riihimäki i såväl ligan, division 1 och division 2. I Riihimäkis ”andra lag” har han oftast spelat som back.

– De senaste sju åren har jag spelat mer eller mindre på fel position. Det har varit en dröm en längre tid att få spela som ytter igen.

Trots att han varit borta från hetluften ett tag har Viljanen koll på styrkeförhållandena i FM-ligan.

– Jag tror att GrIFK:s material räcker till för att spela om medaljerna. Även om jag haft framgångar tidigare under karriären så blir man aldrig trött på att vinna, säger Viljanen som stått för 75 mål i sina 36 A-landskamper.

Även lagets tränare Kaj Hagman är nöjd med klubbens senaste värvning.

– Jag känner Ville sedan flera år tillbaka. Han är en mångsidig spelare med rätt sorts inställning. Han är ett utmärkt val som Koljonens ersättare, säger Hagman.

Läs också