Hoppa till huvudinnehåll

Världsmästare återvänder och stjärnback fortsätter – Kärpät offentliggjorde elva spelarkontrakt

Janne Pesonen firar segermålet i den fjärde kvartsfinalen.
Janne Pesonen (andra från höger) spelar för Kärpät nästa säsong. Janne Pesonen firar segermålet i den fjärde kvartsfinalen. Bild: All Over Press Janne Pesonen,ishockey,Skellefteå AIK

Janne Pesonen återvänder till Kärpät efter elva år på annat håll. Uleåborgsklubben meddelade idag även att försvararna Ludwig Byström och Shaun Heshka representerar klubben nästa säsong, samt att man gjort kontrakt med åtta egna juniorer.

Senast Pesonen spelade för Kärpät var säsongen 2007-08, en säsong som slutade i guldyra för Uleåborgslaget. Då stod Pesonen för fantastiska 78 poäng på 56 grundseriematcher.

Efter den succésäsongen har världsmästaren från 2011 både hunnit prova på lyckan i Nordamerika och representera klubbar som AK Bars Kazan, Skellefteå och Växjö Lakers.

Hoppa över Twitterpostning

Kärpät meddelade på sin webbplats att kontraktet med 37-åringen är ettårigt.

– Det känns fantastiskt att få "Pessi" tillbaka till Kärpät. Janne är fortfarande en spelare som håller internationell standard och är en pålitlig och ansvarsfull spelare som passar i nästa säsongs trupp, sade lagets sportchef Harri Aho på klubbens webbplats.

Ludwig Byström ansluter å sin sida till klubben från Springfield Thunderbirds, farmarlag till Florida Panthers. Den 24-årige svensken har på 260 matcher i AHL stått för 92 poäng. Kontraktet med Byström gäller de två nästa säsongerna.

Kärpät meddelade också att kanadensaren Shaun Heshka fortsätter i klubben även nästa säsong, som blir hans fjärde i klubben. Under den gångna säsongen blev det 28 poäng på 52 matcher, samt fina +29, för Heshka.

Shaun Heshka firar mål.
Nästa säsong blir den fjärde i Kärpät för Shaun Heshka. Shaun Heshka firar mål. Bild: Emil Hansson / All Over Press FM-ligan i ishockey,Oulun Kärpät,Shaun Heshka

Samtidigt offentliggjorde Kärpät kontrakt med åtta juniorer. Försvararna Kalle Loponen, Topi Niemelä och Jaakko Niskala, samt anfallarna Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak och Tuukka Tieksola fick signera sina första ligakontrakt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport