Hoppa till huvudinnehåll

Vill du skapa ett konstverk på Karis nya järnvägsbro?

Man som målar gul färg på en vägg.
Muralmålare i Västnyland - ta sikte på Karis! Man som målar gul färg på en vägg. målare,målfärger,renovering,Pensel,byggarbetsplatser

Snart är det dags att sätta färg på den nybyggda järnvägsbron i Karis. Har du en idé för en väggmålning? I så fall kan du delta i Raseborgs muraltävling.

Raseborgs stad söker nu muraler till det nybyggda resecentret. Det rör sig om två verk: ett rektangulärt verk till tunnelns södra ända, och en avlång triangel som skall målas på resecentrets stödmur.

Muralen i tunneln skall ha måtten 2,8 gånger 6 meter, och här ska temat vara "Karis". Muralen på Resecentrets stödmur blir hela 43 meter lång, och har en höjd från 0 till 2,6 meter. Temat för den väggmålningen är valfritt.

Mural i Pojo.
Lite inspiration... Konstnären Otto Maja skapade en mural i Pojo under oktober 2018. Mural i Pojo. Bild: Matilda Salo / Yle Västnyland,Pojo, Raseborg,Raseborg,väggmålningar,konst,gatukonst,Mural,Capo

Det är Raseborg som tillsammans med Trafikledsverket och NRC Group Finland Oy (f.d. VR Track) arrangerar tävlingen. Förslagen ska lämnas in elektroniskt senast den 12 juni.

3000 euro i prispengar

Här finns all information du behöver för att kunna börja planera konstverken. Värt att notera är att vinnaren i tävlingen skall vara över 18 år och själv ansvara för att måla väggmålningarna.

För de utvalda verkens planering och förverkligande betalar arrangören en belöning på 3000 euro per verk.

Läs också