Hoppa till huvudinnehåll

Efter elva titlar och skrällsortin i Champions League – Allegri lämnar Juventus efter säsongen

Massimiliano Allegri firar med Cristiano Ronaldo.
Massimiliano Allegri firar med Cristiano Ronaldo. Massimiliano Allegri firar med Cristiano Ronaldo. Bild: Alessandro Di Marco / EPA-EFE / All Over Press Massimiliano Allegri,Juventus FC

Massimiliano Allegri kommer inte att fortsätta som chefstränare för den italienska storklubben Juventus efter den pågående säsongen. Det berättar klubben kortffattat på sin webbplats. Ännu för två veckor sedan ”skrattade” Allegri åt uppgifterna om att han hade bestämt sig för att lämna.

– Massimiliano Allegri kommer inte att stå vid Juventus bänk säsongen 2019-20. Tränaren och klubbens president svarar på frågor i morgon.

Så lyder det kortfattade pressmeddelandet, som Juventus publicerade på sin webbplats på fredagen.

Efter fem år bakom rodret för ”Den gamla damen från Torino” har Allegri gjort sitt som chefstränare för Juventus.

Allegri tog över tränaransvaret sommaren 2014 efter Antonio Conte och har efter det lett ”Bianconeri” till framgång efter framgång hemma i Italien.

Elva titlar i Italien, inga i Europa

Under Allegris ledning vann Juventus bland annat fem italienska mästerskap på raken och de fyra senaste åren har laget också vunnit den italienska cupen. Juventus vann också den italienska supercupen två gånger med Allegri som tränare.

På Europanivå har titlarna däremot lyst med sin frånvaro. 2015 och 2017 gick Juventus till final i Champions League, men förlorade i tur och ordning mot Barcelona och Real Madrid.

Inför den pågående säsongen rustade Juventus upp ordentligt då klubben köpte Cristiano Ronaldo från Real Madrid, främst med Champions League i tankarna. Juventus åkte ändå skrällartat ut mot Ajax redan i kvartsfinalen.

Efter sortin ryktades det om att Allegri bestämt sig för att lämna klubben.

– Det är roligt att läsa nyheter som den här. Jag ska träffa klubbens president Andrea Agnelli nästa vecka för att diskutera framtiden. Jag har mina idéer och tillsammans med honom ska vi se om vi får dem att fungera, sade Allegri då för BBC.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport