Hoppa till huvudinnehåll

FC Inter tog sin fjärde seger på raken och steg upp i ligaledning trots stjärnslarv – tvivelaktigt domslut strök KuPS kvittering

Filip Valencic och Daan Klinkenberg.
Filip Valencic misslyckades med det mesta på fredagen, medan Daan Klinkenberg agerade segermålsskytt. Filip Valencic och Daan Klinkenberg. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press FC Inter Åbo,Filip Valenčič,Daan Klinkenberg

Filip Valencic hade råd att fumla bort en handfull jättelägen då hans FC Inter ställdes mot KuPS på Kuppis fotbollsstadion på fredagskvällen. Daan Klinkenbergs mål räckte till slut hela vägen – även om många i Kuopiotruppen anser att de borde ha fått en poäng med sig.

Nio matcher. 16 poäng. FC Inter toppar som bäst ligatabellen.

På fredagskvällen kom den fjärde segern på raken. Den här gången var det KuPS som fick se sig besegrade med 1–0 på tavlan i Kuppis.

Men siffrorna kunde ha varit väldigt mycket fulare.

Inters stjärnanfallare Filip Valencic fick nämligen flera jättelägen att utöka ledningen ytterligare, men lyckades sumpa samtliga chanser.

Tur i oturen för Valencic att nederländaren Daan Klinkenberg lyckades näta på en hörna redan i den nionde straffminuten.

Det var Ilmari Niskanen som fick agera olycksgubbe för sitt KuPS. Niskanen förlorade först nickduellen mot Klinkenberg i situationen som ledde till segermålet och senare i den första halvleken var det han som var orsaken till att KuPS kvittering dömdes bort.

"Visst stod jag i offside, men..."

Petteri Pennanen lyckades knorra in bollen, men Niskanen stod i offside och målet dömdes bort. Även om det var väldigt oklart ifall Niskanen faktiskt hade inverkat på målvaktens agerande i situationen.

– Jag är extremt besviken just nu. Jag förlorade nickduellen 100-0 och så tar de bort ett mål från oss. Visst stod jag i offside, men det är nog väldigt sällan som domaren dömer så där i liknande fall. Jag tycker nog inte att jag deltog i spelet, säger Niskanen efteråt i Ruutu+:s intervju.

– Men inte kan vi skylla på det. Vi borde ha nätat. Det ska inte falla på ett dåligt domslut, tillägger han.

KuPS ligger fyra i tabellen med 13 poäng på nio matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport