Hoppa till huvudinnehåll

Läkaren satte stopp för Emma Kimiläinens tävlande på grund av värk i nacken och huvudet – “Jag får lov att vinna serien nästa år istället”

Emma Kimiläinen kör W Series.
Emma Kimiläinen inför säsongen i W Series. Emma Kimiläinen kör W Series. Bild: imago images / HochZwei/ All Over Press Emma Kimiläinen,W Series (bilsport)

Racerföraren Emma Kimiläinen fick inte tillstånd att delta i säsongens andra deltävling i den nya formelserien W Series. Kimiläinen blev påkörd i den första deltävlingen och enligt läkaren var hennes tillstånd inte tillräckligt bra inför kvalet i Belgien.

Kimiläinen deltog i fredagens träningspass på Circuit Zolder där hon var näst snabbast - men sedan satte läkaren stopp för hennes körande på grund av värk i nacken och huvudet.

– Det är svårt att beskriva den här besvikelsen. Man har känslor och man har sitt förstånd. Jag förstår det här beslutet av W Series och vårdpersonalen, berättar Kimiläinen för Yle Urheilu.

– Jag var mentalt beredd på det här beslutet, och i går var jag nervös över hur jag skulle klara mig bakom ratten. Jag körde ändå snabbt som vanligt och allt verkade bra.

Kimiläinens start i det nya W Series hart varit kämpigt. Hon missar nu den andra deltävlingen efter att ha blivit påkörd av Megan Gilkes i den första i Hockenheim.

Inför säsongen berättade Kimiläinen att hennes målsättning är att vinna hela W Series som består av sex deltävlingar. Nu har hon noll poäng efter två deltävlingar, så kampen om mästerskapet är i praktiken över för hennes del.

Den tredje deltävlingen i W Series körs om tre veckor.

– Jag hoppas att jag i Misano får visa upp min potential ända fram till målstrecket och podiet. Jag får lov att vinna serien nästa år istället och nöja mig med att knipa enstaka segrar redan i år.

Läs mera:

Emma Kimiläinen kör på Hockenheim

Tung premiär i nya serien för Emma Kimiläinen – blev påkörd och avbröt på första varvet

Fyra i kvalet men i själva tävlingen gick det på tok direkt. Emma Kimiläinen fick ingen bra start i den nya racingserien W Series och tvingades avbryta den första tävlingen på Hockenheim.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport