Hoppa till huvudinnehåll

Manchester City fullbordade sin perfekta säsong i England – slog Watford i FA-cupfinalen med tennissiffror

Watford var en enkel munsbit för Manchester City i den engelska FA-cupfinalen. Ligamästaren vann även de både nationella cuptävlingarna för första gången någonsin i England.

City krossade Watford med 6–0 i FA-cupfinalen på Wembley.

Watford fick ett par farliga kontringar innan David Silva förde City upp i ledning i den 26:e minuten. Före pausvilan nätade även Raheem Sterling eftet fint förarbete av Gabriel Jesus och framför allt Bernardo Silva.

I andra halvleken satte Manchester City fyra bollar förbi Watfords målvakt Heurelho Gomes. Kevin de Bruyne och Gabriel Jesus gjorde ett mål var medan Sterling gjorde två mål till och fullbordade sitt hattrick.

Hoppa över Twitterpostning

Förutom Premier League, FA-cupen och ligacupen vann Manchester City även Community Shield. Den enda tävlingen som City inte lyckades vinna under säsongen var Champions League där laget slogs ut i kvartsfinalen mot Tottenham som möter Liverpool i finalen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport