Hoppa till huvudinnehåll

Hattrick på 16 minuter – Ada Hegerberg glänste i Champions League-finalen: “Jag brukar inte vilja framhäva mig själv”

Ada Hegerberg kysser Champions League-pokalen.
Ada Hegerberg och Champions League-pokalen. Ada Hegerberg kysser Champions League-pokalen. Ada Hegerberg,fotboll,Olympique Lyonnais

Lyon vann sin fjärde raka Champions League-titel då laget slog Barcelona. Världens bästa damspelare Ada Hegerberg bjöd på show då hon smällde in tre mål på bara 16 minuter.

Franska fotbollsklubben Lyon fortsätter dominera i Europa. Efter 4–1-segern över Barcelona har Lyon nu vunnit Champions League redan fyra år i rad.

Norska Ada Hegerberg som i fjol valdes till världens bästa damspelare ledde segermarschen då hon stod för ett hattrick i finalen.

Lyons Dzsenifer Marozsán gjorde matchens öppningsmål efter fem minuter och efter det blev det dags för Hegerberg att kliva fram. Hegerberg gjorde tre mål inom loppet av 16 minuter och matchen var avgjord.

Ada Hegerberg.
Ada Hegerberg. Ada Hegerberg,fotboll,Olympique Lyonnais

Barcelona som spelade i Champions League-final för första gången reducerade i slutminuterna genom Asisat Oshoala, men Lyons seger var aldrig hotad. Slutsiffrorna skrevs 4–1.

–Det var en otrolig kväll för mig. Att göra hattrick i en så otrolig final är fantastiskt. Jag brukar inte vilja framhäva mig själv när det finns ett lag bakom mig, men nu är jag väldigt nöjd efter en svår säsong. Att lyckas i de stora stunderna gör mig extremt lycklig, säger Hegerberg på Uefas webbplats.

Hegerberg som har spelat i Lyon sedan 2014 gjorde sammanlagt sju mål i årets Champions League.

För klubben är CL-titeln den fjärde i följd, och den sjätte under de senaste nio åren. Ingen annan klubb har vunnit turneringen lika många gånger.

– Det är aldrig lätt att vinna år efter år. Folk tror att det är lättare än vad det i verkligheten är, men det vet inte hurdant det är i kulisserna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport