Hoppa till huvudinnehåll

Lejonlotsen Jalonen kan glädjas åt segern över Frankrike, men medger att spelet i numerärt överläge haltar: ”Vi är för slarviga”

Jukka Jalonen.
Jukka Jalonen. Jukka Jalonen. Bild: Lehtikuva Jukka Jalonen

Noll insläppta puckar av Kevin Lankinen och tre mål framåt. Då är det svårt att vara allt för missnöjd – även om det var Frankrike som stod för motståndet. Men det blöta krutet i power play är ett problem, det medger också Jukka Jalonen.

– Släpper man inte in några mål så vinner man oftast matchen, myser Jukka Jalonen efter 3–0-segern över Frankrike.

Fransmännen lyckades inte överlista Kevin Lankinen en endast gång, men i ärlighetens namn lyckades de inte heller skapa allt för många farliga lägen.

Det är i och för sig ingen nyhet. Finland har endast släppt in sju mål under turneringens gång och med fem mot fem fungerar Lejonens försvar som det ska.

Men i anfallsväg har allting inte gått som på Strömsö. Framför allt spelet i numerärt överläge har lämnat mycket att önska.

Det medger också Jukka Jalonen.

– Vi är för slarviga i numerärt överläge. Det är helt uppenbart och egentligen det enda jag kan kritisera killarna för i det här läget, säger Jalonen.

Kaski fortfarande utan mål

En av spelarna som har haft det riktigt motigt också i power play är Oliwer Kaski. I ishockeyligan var backen oerhört formstark, men i VM har 16 skott på mål inte resulterat i ett endaste mål.

Kaski axlar ett stort ansvar som spelfördelare och slagskottsexpert på blålinjen i den första power play-linan. Men han tar inte allt för stor press av den mållösa sviten.

– Bara man skjuter tillräckligt så går nog någon puck in, säger han.

– Så länge någon gör mål så är jag nöjd. ”Niksu” (Niko Mikkola) lyckades nu och det duger för mig, fortsätter han.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport