Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa historiska hus får finansiering för ansiktslyft: "Vi är jättenöjda"

Lovisa historiska hus odförande Nina Wiklund
Nina Wiklund är ordförande för Lovisa historiska hus. Hennes eget hem har också varit öppet för allmänheten. Lovisa historiska hus odförande Nina Wiklund Bild: Yle/ Stefan Paavola ordförande,Lovisa,lovisa historiska hus ordförande nina wiklund

Lovisa historiska hus får pengar av staden för att förnya sin webbplats och ta nya bilder på husen som är med i evenemanget.

Föreningen Lovisa historiska hus ska få en årlig ersättning på 22 000 euro för att ordna evenemanget och ge staden synlighet.

Dessutom får Lovisa historiska hus i år en engångsersättning på 5 000 euro för att förnya sin marknadsföring och kommunikation. Föreningen ska bland annat ta nya bilder på objekten och göra om sin webbplats.

- Vi är jättenöjda, för det betyder att vi kan genomföra de förändringar vi behöver göra. Man måste emellanåt förnya sig, och förnyelser gjorda av proffs kostar, säger Nina Wiklund som är ordförande för föreningen.

Föreningen ansökte först om ett årligt understöd på 30 000 euro, men staden var inte villig att betala den summan. Efter diskussioner med staden modifierade föreningen sin ansökan.

Lovisa stadsstyrelse godkände samarbetsavtalet med föreningen Lovisa Historiska hus på sitt möte den 20.5. Avtalet blir bindande efter att det undertecknats.

Läs mera:

Föreningen behöver ett större understöd för evenemanget Lovisa historiska hus - Lovisa stad tvekar

Föreningen Lovisa historiska hus vill förnya och utveckla sitt populära evenemang och behöver därför mera pengar. Lovisa stad är tveksam till att höja understödet.

Läs också