Hoppa till huvudinnehåll

Dicken fortsätter med bekant tränare – Ken Sirenius förlänger med klubben

Dickens damlag i en match mot BK-46 våren 2019.
Ken Sirenius tränar Dicken även i fortsättningen. Dickens damlag i en match mot BK-46 våren 2019. Bild: Kristian Karlsson/Yle handboll,Dicken,ken sirenius

Ken Sirenius har skrivit på ett kontrakt av modellen 2+1 år med Dicken i damernas FM-serie i handboll. Sirenius tog över klubben i januari och ledde laget till ett silver den här säsongen.

Thomas Hivert lämnade oväntat Dicken i mitten av säsongen och Ken Sirenius hoppade in som ersättare. Under Sirenius ledning gick Dickens unga lag till final där man föll mot HIFK med 2–3 i matcher.

Nu är det klart att Sirenius stannar i klubben. Dicken skriver på sin webbplats att Sirenius har kritat på ett kontrakt för de två kommande säsongerna och med option på ytterligare ett år.

– En halv säsong med laget gav mig mycket och motivationen är på topp inför fortsättningen. Nästa säsong ska vi höja nivån på spelet i det unga laget och även höja kravnivån i föreningen, säger Sirenius.

Från klubbens sida är man nöjda över att Sirenius stannar kvar.

– Framtiden ser ljus ut för Dickens damer. Vi väntar med spänning på framtiden då Ken i lugn och ro får utveckla spelarna och laget, säger managern Markku Enström.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport