Hoppa till huvudinnehåll

Maaseudun Tulevaisuus: Sipiläs ledarskap kritiseras av den innersta partikretsen

Juha Sipilä
Juha Sipilä Bild: AOP Juha Sipilä,Finlands statsminister,Sipilä

Centerns ordförande Juha Sipiläs ledarskap kritiseras inom partiet, skriver tidningen Maaseudun Tulevaisuus. Enligt tidningen anser flera av Centerns nuvarande och före detta riksdagsledamöter att Sipilä inte brytt sig om regionalpolitiken och att driva låginkomsttagares intressen.

Många av partiets medlemmar som är missnöjda med Sipilä lyfter fram att han särbehandlat transport- och kommunikationsminister Anne Berner. Enligt en aktiv partimedlem från östra Finland bottnar Centerns allt för högerorienterade politik i Berner.

Maaseudun Tulevaisuus har diskuterat med och intervjuat tio medlemmar i partiets innersta krets. Bland dem finns nuvarande riksdagsledamöter, assistenter och andra aktiva inom partiet. Merparten av dem motsätter starkt ett eventuellt utnämnande av Sipilä till finansminister i Antti Rinnes regering.

En del av de intervjuade försvarade däremot Sipilä.

– Jag undrar varifrån de här påståendena om Juhas egenmäktiga ledarskap kommer. Tidningarna skriver strunt om hur Sipilä kör sitt eget race och inte lyssnar på andra, säger en före detta riksdagsledamot från Centern.

Sipilä har inte svarat på kritiken som riktas mot honom.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes