Hoppa till huvudinnehåll

Rönnberg missnöjd med insatsen, kritiserar situationen vid Tamminens röda kort: "Att spela hårt och att spela som svin är två olika saker"

Cocks Nico Rönnberg i farten under handbollfinalerna mot Dicken våren 2019.
Nico Rönnberg erkänner att Dicken var det bättre laget idag. Cocks Nico Rönnberg i farten under handbollfinalerna mot Dicken våren 2019. Bild: Tomi Hänninen handboll,Riihimäki Cocks,Nico Rönnberg

Cocks lyckades inte förvalta de målchanser man hade. Därför vann Dicken och tvingade fram en femte och avgörande final i herrarnas handbollsliga. Det säger åtminstone Nico Rönnberg, en av stjärnorna i Cocks.

Efter 21-23 mot Dicken anser Nico Rönnberg att Cocks inte förtjänade att vinna idag.

– Dicken är bättre idag, tyvärr. Vi har som mål att släppa in 23 bakåt och vi klarar det med bravur. De har tur på många av deras skott där i slutet och vi gör 21 mål framåt. Det är där problemet ligger idag. Vi har bra skottlägen bakifrån, jättemånga ytterlägen. Gör man inte mål på sådana lägen är man inte heller värd att vinna, säger Rönnberg till Yle Sporten.

Teemu Tamminen fick rött kort, såg du sitationen?

– Jag såg inte den så noga, men jag ser att han varken rör i någon hand eller någonting utan bara springer dit. Visst, om det är bakifrån så kan det vara ett rött kort, men det är helt otroligt att dom tycker att vi spelar som svin. Att spela hårt och att spela som svin är två olika saker, tycker Rönnberg.

Rönnberg: Lyfter på hatten åt Dicken

Rönnberg tycker det är tråkigt att man fokuserar på fel saker under en viktig och rolig match.

– Jag känner alla, hurudana killar det är, och vi är otroliga vinnarskallar. Vi skulle aldrig medvetet skada en spelare och sådant som det sägs. Det är lite bittert när man spelar för publiken och för finsk handboll att det ska bli så att man söker fel på domaren, söker fel på motspelare. Det skulle vara lika lätt för oss att säga samma saker, säger Rönnberg, och fortsätter:

– Istället lyfter vi på hatten åt Dicken, de gör en jättefin match.

Rönnberg ser fram emot den femte finalmatchen

I och med Dickens seger flyttas avgörandet fram till inkommande lördag. Då, klockan 16.15 i Riihimäki, avgörs om det är Dicken eller Cocks som blir finländska mästare i handboll år 2019.

Rönnberg ser fram emot matchen.

– Visst är det roligt. Såklart skulle vi ha velat avgöra redan idag. Hemmahall och hemmapublik. Det är ett stort plus för oss. Vi får hoppas att vi avslutar med guld på hemmaplan.

Läs också