Hoppa till huvudinnehåll

Robert Helenius går sin nästa match senast i höst: ”Vinner vi den kan vi göra något riktigt stort efteråt”

Robert Helenius och Johan Lindström.
Robert Helenius. Robert Helenius och Johan Lindström. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Robert Helenius,johan lindström

Det kommer småningom fram mer information om Robert Helenius nästa boxningsmatch. Nu berättar Helenius manager Markus Sundman för Yle Sporten att tidpunkten är fastslagen – åtminstone på en ungefärlig nivå.

Det finns få saker som är lika höjda i dunkel som Robert Helenius matchschema.

”Robbe” gick sin senaste match i september 2018 och efter det har det minst sagt varit rörigt.

I februari tackade hans team nej till en match mot bulgaren Kubrat Pulev.

I april klarnade det att Helenius skulle åka till USA för att sparra för världsmästaren Deontay Wilder. Samtidigt berättade Borgåboxaren själv att han redan kommit överens om nästa match.

Några dagar senare kom det uppgifter om att matchen i fråga skulle vara mot polacken Adam Kownacki. På onsdagskvällen börjades det emellertid ryktas om att Kownacki nobbat Helenius för att istället möta en annan tungviktare i sommar.

Då Yle Sporten bad Helenius manager Markus Sundman bekräfta uppgifterna dementerar han hela nyheten.

– Det finns inte så mycket att säga om en fight vars existens bara är hörsägen. Det fanns ju aldrig någon som hade bekräftat den, konstaterar han.

"En svår match" på kommande

Enligt Sundman har Helenius däremot för tillfället en ”fördelaktig deal” på gång i USA. Det var samma avtal som tvingade Helenius att tacka nej till Pulev i början av februari.

– Det är det enda vi har sagt och enda vi får säga. Vi berättar mer sedan när vi får göra det. Det är promotorn och tv-bolaget som betalar och bestämmer. De håller korten, konstaterar managern.

Kan du berätta något alls om matchen?

– Den kommer att äga rum under sensommaren eller tidig höst. Det är en jätteviktig match. Det är en svår match som med en seger kommer att ta oss till en ranking vi kan vara nöjda med. Det betyder att vi kan göra något riktigt stort efteråt – ännu i år.

– Det kräver som sagt en seger, men det fixar vi, slår Sundman fast.

Enligt Sundman är det ändå inte samma deal som förde Helenius till USA som sparrningsmotstånd för Deontay Wilder tidigare i maj.

– Robbe är ett stort namn i boxning. Han får förfrågningar hela tiden. Han är ett av de första namnen världsstjärnorna ringer då de behöver en sparrningspartner. Det gick bra för Wilder också, så träningen måste ha varit bra, myser Sundman.

Wilder besegrade Dominic Breazeale med knockout i första ronden på lördagen.

Läs också