Hoppa till huvudinnehåll

Svettigt, nervigt och krig i försvaret – nu är Dicken redo att fullborda finalskrällen mot Cocks: ”Bara att njuta”

Filip Söderlund firar mål.
Filip Söderlund. Filip Söderlund firar mål. Bild: Riku Laukkanen / Handbollsförbundet Dicken,filip söderlund

Med ryggen mot väggen lyckades Dicken överlista de gästande tupparna från Riihimäki. Förhandsfavoriterna Cocks fick se sig besegrade med två mål i Britas. Frågar man sexmålsskyttarna Filip Söderlund och Robin Granlund var det bara början.

– Väldigt svettigt, summerar Filip Söderlund.

– Lite stressigt, kompar Robin Granlund.

Men det ska en FM-ligafinal vara. Matchen mellan ”El Romantico”-rivalerna Dicken och Cocks blev stundvis riktigt stökig och till slut var det Drumsöklubben som gick av plan som segrare.

Matchhjältar: Söderlund och Granlund. Dickenspelarna noterades för sex baljor var, varav Söderlunds sista punkterade matchen.

– Det var nog aningen nervigt, medger Söderlund efteråt för Yle Sporten.

– Men det är alltid skönt att kunna avsluta. Det var inte alltid vacker handboll, men vi lyckades knyta säcken, fortsätter han.

"Jätteskönt"

Innan Söderlund tog avslutet såg det faktiskt nervigt ut i Dickens offensiv. Robin Granlund är mer än nöjd över att killarna den här gången klarade av att hålla huvudet kallt.

– Vi har många gånger i det här slutspelet tappat bollar i slutskedet och nära var det nu också. ”Fille” var på rätt ställe i rätt tid. Jätteskönt att han satte bollen, konstaterar Granlund.

Både Söderlund och Granlund anser också att de fick utrymme att avsluta då Cocks effektivt försvarade bort det som åtminstone Granlund kallar ”lagets bättre anfallare”.

– Men det innebar bara att det var andra killar som fick stiga fram, säger Granlund.

Robin Granlund i farten mot Cocks.
Robin Granlund i farten mot Cocks.. Robin Granlund i farten mot Cocks. Bild: Lehtikuva Dicken,robin granlund

– Cocksspelarna stiger upp på våra andra backar, vilket ger oss andra mer utrymme att använda, analyserar Söderlund.

Medan Söderlund redan har visat framfötterna tidigare i finalserien var onsdagskvällens bragdinsats den första på länge för Robin Granlund. Det känns skönt att äntligen lyckas, medger han.

– Det känns bra, betyder mycket för självförtroendet. Samtidigt är jag jättenöjd med hela lagets insats, säger Granlund och hyllas också av lagkamraten Filip Söderlund:

– Han gör precis det man kan kräva av honom. Han har en viktig roll och gör det bra. Jag är inte det minsta överraskad. Jag vet vad han har kapacitet att göra bara han kommer igång.

"Har visat att vi kan utmana dem"

Härnäst står alltså ”game five” i tur mellan Dicken och hemmalaget Cocks. Matchen går av stapeln på lördag och sänds direkt i TV2 och på Arenan från och med klockan 16.

Om man får tro Nico Rönnberg ska Cocks då ta vara på sina skott. Dickenduon Söderlund-Granlund är i sin tur överens om att det är hemmalaget som har all press på sina axlar.

– Vi kan inte vara försiktiga utan bara gå all in i varje läge. Det blir väldigt mycket krigande i försvaret. De har ändå bättre spelare än något annat lag i Finland. Man måste nog vara på alerten, analyserar Robin Granlund och tillägger:

– Vi har vunnit där tidigare i år också, vi har visat att vi kan utmana dem. Vi måste bara ge allt och se hur långt det räcker.

– Det var någon i fjol som sade att vi idrottare är så dumma då vi alltid tror på att vi kan utmana favoriterna. Nå, nu är det bara att njuta, avslutar Filip Söderlund.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport