Hoppa till huvudinnehåll

5 toppgrejer för lördagskvällen: EU-valet förklaras i hockeystudio, testa var i Europa du hör hemma, fem fantastiska serietips

Finländsk hockeyfan viftar med Finlands flagga iklädd hockeyskjorta och med blåvit peruk på huvudet.
Är det hockey-VM eller EU-valet som får igång dig det här veckoslutet? Finländsk hockeyfan viftar med Finlands flagga iklädd hockeyskjorta och med blåvit peruk på huvudet. Bild: /All Over Press ishockey,Finland,Ishockeyfan,fans

Här kommer lite läsning för lördagskvällen.

Hockey-vm eller EU-valet? Vilket är mer intressant? Och varför? Niklas Evers och Tino Oksanen åkte till Kaapo Kakkos hemstad Åbo för att snacka hockey och politik med studerande.

När du ändå är inne på EU-valet kan du också göra vårt test som avslöjar var du egentligen hör hemma i EU.

Om du hör till dem som hellre fokuserar på ishockey hinner du ännu delta i Yle Sportens VM-chatt. Här kan du ställa frågor, diskutera och spekulera med våra sportreportrar Sebastian Backman och Christoffer Herberts.

Kommer du ihåg den stora grekiska skuldkrisen? Vart försvann den? Finland har lånat cirka en miljard åt Grekland i direkta lån - vi försöker reda ut var pengarna finns nu.

Har det uppstått ett tomt hål i ditt liv efter Game of Thrones? Här kommer räddningen! Sebastian Granskog listar fem fantastiska serier med starka manus som du kan använda för att plåstra om såren.