Hoppa till huvudinnehåll

CL-sortin mot Liverpool en av Messis värsta erfarenheter i karriären: ”Det som hände var oförlåtligt”

Lionell Messi går och tittar ner i marken
Lionell Messi går och tittar ner i marken Bild: EPA-EFE/PETER POWELL fotboll,Lionel Messi

Det var en sorglig syn och vi spelade uselt. Så beskriver Lionel Messi Barcelonas förlust mot Liverpool i Champions League. Messi som inte är känd som den mest pratglada fotbollsspelaren berättade om sina känslor i sin första presskonferens på fyra år.

Mycket talade för att Barcelona skulle gå till final i Champions League den här säsongen. Laget besegrade Liverpool i den första semifinalen med 3–0 och hade allt i egna händer inför returmötet.

Men hemma på Anfield gjorde Liverpool en bragdartad insats. Divock Origi och Georginio Wijnaldum gjorde två mål var och Liverpool slog ut Barcelona.

Barcelonas stora stjärna Lionel Messi har tidigare inte uttalat sig om förlusten men nu, på sin första presskonferens på fyra år, tar han bladet från munnen.

– Det är vi spelare som får ta ansvar för det som hände i den matchen. Det var en sorglig syn och vi spelade uselt. Vi visste att vi inte fick göra om samma misstag som förra året och ändå gjorde vi det.

– Det som hände var oförlåtligt och en av de värsta erfarenheterna i min karriär, säger han inför lördagens final i den spanska cupen.

Lionel Messi lyssnar på frågor på en presskonferens.
Lionel Messi lyssnar på frågor på en presskonferens. Bild: AFP / Lehtikuva fotboll,Lionel Messi

Vill ha kvar Valverde i klubben

För att få lite plåster på såren jagar Barcelona nu segern i cupen. Barcelona som vunnit cupen de fyra senaste säsongerna möter Valencia i finalen.

– Jag vill bara vinna den här finalen och avsluta säsongen med ytterligare en titel, säger Messi som också berättar att han inte har några planer på att lämna Barcelona.

Efter uttåget ur Champions League har tränaren Ernesto Valverde kritiserats kraftigt men Messi hoppas att han ska få stanna kvar även nästa säsong.

– Jag tycker att han har gjort ett fantastiskt jobb. Tränaren har kanske en lite skuld i förlusten men till största delen var det spelarnas fel, säger han.

Läs också