Hoppa till huvudinnehåll

Dagens VM-tävling: Överraskar Lejonen mot Ryssland?

Jani Hakanpää i full fart mot Sverige.
Jani Hakanpää har fått fart på skridskorna i Slovakien. Ska han glänsa mot Ryssland? Jani Hakanpää i full fart mot Sverige. Bild: All Over Press Jani Hakanpää,Herr-VM i ishockey 2019,Finlands herrlandslag i ishockey

Det har blivit semifinaldags! I dag ställs Lejonen mot förhandsfavoriten Ryssland. Klarar Finland av att slå från underläge en andra gång? Gissa rätt slutresultat i matchen och vinn en VM-keps från Slovakien!

Yle Sporten ordnar en tävling för sina läsare i samband med Finlands matcher i ishockey-VM.

I segeryran efter kvartsfinalen mot Sverige drog vi fram namnet Tina Björkman ur tombolan. Hon hade gissat 4–4 efter 60 minuter. Vi säger grattis!

Stora starka Ryssland väntar

Nu är det dags för Lejonen att trolla fram en ny kanin ur hatten. Ryssland har ett fruktansvärt starkt lag på benen och har gått från klarhet till klarhet i turneringen.

Våra östra grannar har inte tappat en enda poäng i hela turneringen. I gruppspelet blev det sju raka segrar under ordinarie matchtid och i semifinalen mot USA skrevs segersiffrorna 4–3.

Nu frågar vi: Hur slutar matchen mellan Finland och Ryssland?

Vi söker resultatet efter 60 minuters spel. Om matchen till exempel slutar i en 4–3-förlängningsseger är korrekt svar 3–3.

Facebook, Instagram eller mejl

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, skicka mejl till adressen svenskasporten@yle.fi eller svara på Instagram Stories-frågan på Yle Sportens konto yle_sporten.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt. Om ingen träffar mitt i prick deltar alla i utlottningen. Tävlingstiden går ut på lördag 25.5 klockan 16.14 (en minut före nedsläpp).

Lycka till!

Läs också

Nyligen publicerat - Sport