Hoppa till huvudinnehåll

HIFK satte stopp för Inters segersvit, Myran knep andra trepoängaren i damligan – och Jaro förlorade på hemmaplan

HIFK-FC Inter.
Jämnt skägg mellan HIFK och FC Inter. HIFK-FC Inter. Bild: Lehtikuva FC Inter Åbo,HIFK Fotboll

Lördagens fotbollsomgång bjöd på delade poäng i Helsingfors och både segeryra och tappade poäng i Österbotten. För HIFK:s del var 1–1-resultatet mot Inter det fjärde på raken i fotbollsligan.

Det var ett oerhört formstarkt FC Inter som gästade HIFK på lördagen i fotbollsligan. Åbolaget hade knipit fyra segrar på raken och ställdes mot ett gäng Kamrater som i sin tur kryssat tre gånger i streck.

På lördagen blev det ytterligare ett kryss i protokollet.

Erikson Carlos gav HIFK ledningen i den 22:a minuten, men Filip Valencic såg till att Åbolaget fick en poäng med sig ur dusten då han satte 1–1 i den 55:e minuten.

– Jag kan inte vara helt nöjd, med man får väl lov att gilla läget. Det är ändå aldrig lätt att vinna här, säger Interlotsen José Riveiro om att gästa HIFK enligt STT.

För HIFK var det i sin tur den fjärde 1–1-matchen på raken.

– Jag har aldrig varit med om något liknande – fyra identiska resultat på raken. Det säger väl ganska mycket om hur jämn ligan är och att vi kan slå vem som helst, säger HIFK-tränaren Tor Thodesen.

1–1 blev det också mellan RoPS och SJK i Rovaniemi. Det var Denys Oliinyk som slog till först för Seinäjokilaget, medan Eetu Muinonen kvitterade för RoPS del.

Motsatta framgångar för österbottningarna i ettan och damligan

I division 1 åkte FF Jaro däremot på en tung förlust på hemmaplan då Haka var starkare med 3–1. Jakobstadslaget ledde redan med 1–0 i den första halvleken efter ett mål av Washilly Tshibasu, men klarade inte av att hålla ledningen.

TPS bortaslog i sin tur AC Oulu med uddamålet. Matchens enda målskytt: Alim Mohaze Moundi.

I damligan lyckades IK Myran i sin tur knipa sin andra trepoängare för säsongen. Sofia Matikainen noterades för matchens båda mål då ONS föll med 2–0 borta i Uleåborg.

På andra håll blev det segrar för FC Honka och KuPS, medan Åland United fick nöja sig med 1–1 mot Ilves. Det var Monica Hagström som stod för ålänningarnas enda mål i matchen.

Resultat:

Fotbollsligan
HIFK – FC Inter 1–1 (1–0)
RoPS – SJK 1–1 (0–1)

Ettan
AC Kajaani – KTP 1–2 (1–1)
AC Oulu – TPS 0–1 (0–1)
FF Jaro – Haka 1–3 (1–1)
MuSa – MyPa 1–2 (1–1)

Damligan
ONS – IK Myran 0–2 (0–2)
FC Honka – JyPK 2–0 (2–0)
TiPS – KuPS 1–2 (1–1)
Åland United – Ilves 1–1 (1–1)