Hoppa till huvudinnehåll

Schemakrock för Kaapo Kakko – spelar VM-matcher samtidigt som draftkonkurrenterna reser till NHL:s testdagar

Kaapo Kakko gör mål.
Kaapo Kakko har två matcher kvar att spela i VM. Kaapo Kakko gör mål. Bild: AFP / Lehtikuva Kaapo Kakko,ishockey,Finlands herrlandslag i ishockey

På måndag samlas de bästa ishockeyjuniorerna i Buffalo för tester och intervjuer inför NHL-draften. Nio finländska talanger finns med bland de 104 spelare som är inbjudna till NHL Scouting Combine. För Kaapo Kakko betyder det en krock i schemat.

NHL-draften närmar sig med stormsteg och för de unga talangerna väntar nu ett sista tillfälle att imponera på klubbarna vid NHL:s årliga Scouting Combine.

Från månad till fredag kommer spelarna att intervjuas av klubbarna. På onsdag genomförs läkarundersökningar och på lördag ordnas sju av elva fystester.

– Spelarna får träffa representanter från ligan och klubbarna får lära sig så mycket som möjligt om framtidens stjärnor, säger Dan Marr från NHL Central Scouting.

Nio finländska spelare är inbjudna till Buffalo. Åtta dessa åker iväg i dag men inte Kaapo Kakko. Kakko har ett hektiskt schema just nu då Lejonen spelar i VM både i dag och i morgon.

"Kakko kommer hur som helst att draftas"

Det är inte obligatoriskt att närvara och hur det blir med Kakkos medverkan återstår att se.

– Jag vet inte om han åker dit senare eller hur man har kommit överens. Åker han dit över huvud taget? Under Combine är det läkargranskningar och andra viktiga saker men Kakko kommer hur som helst att draftas, säger talangscouten Göran Stubb till Iltalehti.

Förutom Kakko är två andra VM-spelare inbjudna till NHL Scouting Combine: Jack Hughes och Moritz Seider. Deras VM-turnering tog dock slut redan i kvartsfinalskedet och de kan med andra ord infinna sig i Buffalo på måndag.

NHL-draften arrangeras i Vancouver under midsommarhelgen och New Jersey Devils kommer att välja spelare först. Jack Hughes eller Kaapo Kakko förväntas gå först i draften.

Finländska spelare som är inbjudna till NHL Scouting Combine:

Kaapo Kakko (TPS)
Ville Heinola (Lukko)
Mikko Kokkonen (Jukurit)
Antti Tuomisto (Ässät)
Anttoni Honka (JYP)
Antti Saarela (Lukko)
Patrik Puistola (Tappara)
Lassi Thomson (Kelowna Rockets)
Marcus Kallionkieli (Sioux City Musketeers)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport