Hoppa till huvudinnehåll

Dagens VM-tävling: Får Lejonen fira guld i kväll?

Kevin Lankinen pressades mot Ryssland.
Kevin Lankinen spikade igen mot Ryssland. Gör han en till bragdmatch i kväll? Kevin Lankinen pressades mot Ryssland. Bild: /All Over Press Kevin Lankinen,Finlands herrlandslag i ishockey,ishockey

Miraklet är ett faktum: Finland spelar VM-final i kväll. Gissa rätt resultat i matchen mot Kanada och vinn en VM-keps från Slovakien!

Yle Sporten ordnar en tävling för sina läsare i samband med Finlands matcher i ishockey-VM.

Resultatet 1–0 mot Ryssland var verkligen svårtippat. Bara en person hade skickat in rätt resultat innan matchen startade: Bennet Eklund. Imponerande! Vi säger grattis.

Dags för final

Nu återstår bara en match för Lejonen, som överträffat precis alla förväntningar i turneringen.

I den sista matchen ställs Finland mot Kanada. Ett lag Finland redan mött i turneringen. I gruppspelet vann Finland med 3–1 över landet efter två mål av Kaapo Kakko och ett av Arttu Ilomäki.

I lördagens sena semifinal körde Kanada över Tjeckien med hela 5–1. I kvartsfinalen var Kanada några tiondelar från att åka ut mot Schweiz.

Nu frågar vi: Hur slutar matchen mellan Finland och Kanada?

Vi söker resultatet efter 60 minuters spel. Om matchen till exempel slutar i en 4–3-förlängningsseger är korrekt svar 3–3.

Facebook, Instagram eller mejl

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida, skicka mejl till adressen svenskasporten@yle.fi eller svara på Instagram Stories-frågan på Yle Sportens konto yle_sporten.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt. Om ingen träffar mitt i prick deltar alla i utlottningen. Tävlingstiden går ut på söndag 26.5 klockan 21.14 (en minut före nedsläpp).

Lycka till!

  • Ny flyglinje mellan Vasa och Helsingfors startar i höst

    Den nya linjen kommer att gå två gånger i veckan.

    Den nya linjen mellan Vasa och Helsingfors kommer att gå två gånger i veckan och trafikeras av flygbolaget Norwegian. Det har en stor betydelse för Vasaregionen, säger Peter Källberg, projektchef på Vasaregionens utveckling Vasek.

  • Japans kronprinspar besöker Fiskars

    Paret ska ta del av den finska hälsovården och kulturen.

    Det japanska kronprinsparet är i Finland den 2-5 juli och träffar president Sauli Niinistö och Jenni Haukio på Gullranda i Nådendal den 3 juli. De åker även till Fiskars under sitt Finlandsbesök.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport