Hoppa till huvudinnehåll

Tränarbytet gav utdelning för HJK, också damerna vann på söndagen – IFK Mariehamn slog VPS med uddamålet

HJK firar mål.
HJK firar mål mot KPV. HJK firar mål. Bild: Matti Raivio/All Over Press HJK Helsingfors

Efter att ha gett foten åt Mika Lehkosuo och ersatt honom med Toni Koskela hittade HJK genast rätt igen. KPV föll med 3–1 på hemmaplan – timmar efter att HJK:s damer slagit TPS med 2–0 på samma gräsmatta.

2–0 efter den första halvan. 3–1 efter full tid.

HJK såg verkligen ut som ett helt nytt lag då KPV kom på besök på söndagen.

Tidigare i veckan hade ”Klubi” gjort en rockad på tränarposten då Mika ”Bana” Lehkosuo ersatts av den tidigare RoPS-lotsen Toni Koskela. För Koskelas del blev det alltså en segerrik inledning på sejouren i Helsingfors.

Det var Elderson, Riku Riski och Rafinha som stod för HJK-målen i matchen. Hendrik Helmke noterades i sin tur för Karlebylagets enda fullträff i matchen.

I Mariehamn stod IFK i sin tur värd för VPS. Där räckte ett blixtmål av Keaton Isaksson till för seger. Robin Sid stod för framspelningen.

Vasalaget hade ett ypperligt läge att kvittera matchen alldeles i slutminuterna, men Eero-Matti Auvinens skott parerades av Oskari Forsman mellan stolparna.

I damligan tog HJK i sin tur sin nionde raka seger, den här gången på TPS bekostnad.

Matchen stod 0–0 ännu efter den första halvleken, men i den 67:e minuten satte Jutta Rantala in 1–0 och drygt tio minuter senare utökade Mimmi Nurmela siffrorna till 2–0.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport